От х:

Днес в x:

Днес отварят пликовете с 10-те милиона

От 10 часа днес в заседателната зала на общинската администрация в Хасково започва заседанието на комисията по търга, на което ще се отварят ценовите оферти на участниците. Кандидатите са двама – софийският консорциум ТИПС-А и сдружение от четири хасковски фирми. Обществената поръчка е за ремонтиране и построяване на нови детски площадки, общо 30, обновяване на паркове, тротоари и зелени площи. Стойността на поръчката е 10 милиона лева, които се отпускат по оперативна програма Регионално развитие на ЕС.

Отварянето на пликовете с цените се очаква с интерес заради избухналия скандал миналата седмица, след като софийският консорциум обяви, че възнамерява да подари на Хасково 400 камери за видеонаблюдение, ако спечели търга. От администрацията определиха това като натиск и опит да се повлияе на комисията по търга. Неин председател е заместник кметът Недялка Станева.

Според последните промени в закона за обществените поръчки, освен участниците в търга, при отварянето на офертите могат да присъстват и представителите на медиите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини