От х:

Днес в x:

20 фабрики за продан. 700 лв от синята зона за 1 ден. Преглед на регионалния печат

„20 фабрики обявени за продан” информира вестник „Хасковска Марица”. Заводи и шивашки цехове са извадени на тезгяха заради кризата. Средната цена обаче е предкризисна-200 евро на квадратен метър. Най-голямата жертва е свиленградската „Коприна” Доскоро работещата ударно фабрика с над 200 души персонал в момента не работи. За материалната и база искат 2.5 млн евро. Продава се ударно и в димитровградска и хасковска община.

„Пишат до Бойко да отзове съветничка в Баните”. Ръководството на ГЕРБ в община Минерални Бани искат премиера да отзове общинската съветничка от партията Сийка Димитрова. Гласувала без да се съобразява с ръководството. Причината според запознати обаче е, че тя е част от подкрепящите кмета на общината Орхан Шабан. А както е известно той води люта битка за надмощие в местния парламент с ДПС лидерът Мюмюн Искендер. Последния е подозиран в опит да си осигури мнозинство, чрез изваждането на поддръжниците на кмета.

3-ма от ФСГ Хасково с награди от конкурса млади таланти, научаваме още от първа страница. „1500 лв от фишове за 3 часа”. Това е само в едно тото. На първа и втора страница още за тотоманията в Хасково.

„Димитровград натиска селата за такса куче” Там се пресетили за влязлата в сила през 2007-ма година такса, покрай вървящата в момента кампания по регистрация на каруците.

„Паяк налази синята зона” съобщава в огромна снимка и кратък текст вестникът. Единият ден толеранс обещан от местната община вече изтече и паякът си подхвана задълженията.

На 3-та страница: „Димитровградчанин напада полицаи с чекия”. Христо Христов се карал бурно със жена си когато съседи повикали полиция. Разлютения димитровградчанин хванал кухненски нож и подгонил униформените. Те пък го гръмнали с два стоппатрона-в крака и седалищната част.

„20 села без доктор” съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар юг”. Толкова са населените места в областта които са без медицинско обслужване. Свиленградска, маджаровска и ивайловградска община са сред най-засегнатите. Джипита не щат да ходят там защото селата са трудно достъпни, работата много, а заплащането малко.

„Анекс гони пациентите от болниците” на страница 2-ра. От тук нататък на общинските болници, които надхвърлят бюджетите си няма да им дават допълнително пари. Тоест ако болните се окажат над прогнозните, те няма да бъдат лекувани. Тоест може и да бъдат лекуваяни, но няма да бъде плащано на лекарите за това. Вследствие от оздравителните бюджетни мерки на Дянков, всички трябва да станем по-здрави.

„И гърци помпат джакпота”. От южната ни съседка идват масово да си пускат фишове. 5 млн са си много пари дори за гърците, всъщност за всички. Най - големи опашки се извиват пред тотото до читалище „Заря”.

„Гришо записа първа победа с новия треньор”. Григор Димитров постигна победа в престижния турнир „Куинс” в Лондон над Алекс Богданович. Следващия съперник е бившия топ-10 играч Фелисиано Лопес. Любопитното е че това е първия позитивен резултат на Григор от много време насам. Случайно или не-след като Гришо се раздели с Петер Лундгрен. Той е бивш треньор на Роджър Федерер, но и гениалния швейцарец дръпна напред с материала като разкара шведа.

"След първия ден: 700 лв от синята зона". Това са приходите само от талоните на паркираните в зоната абтомобили. Заедно с продадените в общината абонаменти, сумата набъбва до 1500 лв.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини