От х:

Днес в x:

Драснаха клечката на 2.2 километра бракониерски мрежи

2210 метра бракониерски мрежи, конфискувани от инспекторите на риболовната агенция в Хасково, бяха изгорени демонстративно днес край язовир „Тракиец“. Освен тях в пламъците изчезнаха и 10 броя от така наречените „парашути“.

Бракониерските такъми бяха конфискувани за два месеца – от началото на април до края на май, уточни шеефът на хасковската агенция по рибарство и аквакултури д-р Милчо Милчев. Той добави, че за този период са иззети още 1000 метра мрежи, но те няма да се горят, защото собствениците им – бракониери са известни и са им съставени актове. Понеже повечето от тях се обжалват, такъмите се пазят като доказателство.

Изгорените мрежи са конфискувани главно от язовирите „Ивайловград“ и „Тракиец“, но има и от река Марица. 35 акта са съставени по време на забранителния период, който бе удължен до 11 юни, добави д-р Милчев.

Инспекторите на агенцията се изнасят на палатки край големите водоеми на 8 юни. Те ще следят за нарушения в последните дни от забраната, както и през първите от разрешения риболов.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини