От х:

Днес в x:

И в гробищата срещу левче. Марина с 2 по 100 на матурите. Преглед на печата

Синята зона в Хасково стартира от понеделник, водещо заглавие в „Новинар юг”. Другият акцент на страницата също е по темата, ако приемем, че темата е „пари” – в гробищата срещу левче. От вторник. Бариерата вече била монтирана на входа на централните гробища на Пловдивско шосе.

Така че гответе си левчетата - и за живи, и за умрели.

Слагат 4 камери срещу нагли таксита, друг акцент от първа страница в „Новинар юг”. Видеонаблюдението е акция срещу нелегалните таксита.

Директор открива Ботев два пъти, информира още вестникът от първата си страница. Марчо Марчев присъствал на откриването на бюста на Ботев в едноименното школо през 1968 г., а вчера – пред „Заря”.

Само златната Марина с 2 по 100 на матурите, пише още изданието. Марина Ненчева е получила максималния брой точки и на двете матури.

Стар ерген пребит до смърт в Радовец, акцент от криминалната страница. 66-годишният Васил Георгиев бил открит мъртъв, овързан с тиксо. Полицията предполага, че мъжът е убит заради пари.

Ченгета връщат парите на измамена баба, пише още на страницата. 1040 лева били върнати вчера на измамената Маргица Теодосиева от Димитровград. 80-годишната жена била метната със стария номер, че дъщеря й е болна и трябвало да я транспортират с хеликоптер, за да спасят живота й.

По лев пенсия на година за сусамска столетница, пише на 6 страница в „Новинар юг”. Заглавието е малко неясно, но след размисъл се разбира, че пенсията на Дана Янева била 132 лева, горе долу колкото са годините й.  

Разликата между 100 и 132 лева може да излежда незначителна, но между 100 и 132 години е непосилна. По повод този материал вероятно е и карикатурата в броя – възрастна жена пита наборка на колко е години. На 98, отговаря бабата. Е, дано успееш да се прибереш вкъщи, пожелава й наборката.

Без връзка с вица е заглавието на 7 страница: „Докато съм жив, ще помагам на футбола в Димитровград”. Думите са на Иван Илиев, бивш футболист.

Убиха бивш миньор за пари, информира в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Става дума за 66-годишния мъж от с. Радовец.

Залавят румънка с 2 кг. злато, пише в другия акцент на първа страница. Жената била спипана във вторник вечерта на Капитан Андреево.

Левче за коли на гробищата, друго заглавие от първа страница.

Искендер: Шабан е сукалче. Това казва доскорошният опозиционер на кмета на Минерални бани във водещия материал на втора страница в броя. Врагове се помирили.

Гимназист от ПГСС с поетичен приз за Ботев, пише още на страницата. Марк Добрев от селскостопанската гимназия получи трета награда в конкурса на община Враца за Дните на Ботев.

Трима удариха джакпота на матурите в Хасково, пише вестникът на 5 страница. Трима са зрелостниците, които получиха максималния брой точни на матурите. Двамата са от ПМГ Хасково – Величко Звездалинов и Волен Аркумарев. Третата отличничка е Марина Ненчева от Езиковата.

Поздравления и за тримата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини