От х:

Днес в x:

23 °C

И в гробищата срещу левче. Марина с 2 по 100 на матурите. Преглед на печата

Синята зона в Хасково стартира от понеделник, водещо заглавие в „Новинар юг”. Другият акцент на страницата също е по темата, ако приемем, че темата е „пари” – в гробищата срещу левче. От вторник. Бариерата вече била монтирана на входа на централните гробища на Пловдивско шосе.

Така че гответе си левчетата - и за живи, и за умрели.

Слагат 4 камери срещу нагли таксита, друг акцент от първа страница в „Новинар юг”. Видеонаблюдението е акция срещу нелегалните таксита.

Директор открива Ботев два пъти, информира още вестникът от първата си страница. Марчо Марчев присъствал на откриването на бюста на Ботев в едноименното школо през 1968 г., а вчера – пред „Заря”.

Само златната Марина с 2 по 100 на матурите, пише още изданието. Марина Ненчева е получила максималния брой точки и на двете матури.

Стар ерген пребит до смърт в Радовец, акцент от криминалната страница. 66-годишният Васил Георгиев бил открит мъртъв, овързан с тиксо. Полицията предполага, че мъжът е убит заради пари.

Ченгета връщат парите на измамена баба, пише още на страницата. 1040 лева били върнати вчера на измамената Маргица Теодосиева от Димитровград. 80-годишната жена била метната със стария номер, че дъщеря й е болна и трябвало да я транспортират с хеликоптер, за да спасят живота й.

По лев пенсия на година за сусамска столетница, пише на 6 страница в „Новинар юг”. Заглавието е малко неясно, но след размисъл се разбира, че пенсията на Дана Янева била 132 лева, горе долу колкото са годините й.  

Разликата между 100 и 132 лева може да излежда незначителна, но между 100 и 132 години е непосилна. По повод този материал вероятно е и карикатурата в броя – възрастна жена пита наборка на колко е години. На 98, отговаря бабата. Е, дано успееш да се прибереш вкъщи, пожелава й наборката.

Без връзка с вица е заглавието на 7 страница: „Докато съм жив, ще помагам на футбола в Димитровград”. Думите са на Иван Илиев, бивш футболист.

Убиха бивш миньор за пари, информира в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Става дума за 66-годишния мъж от с. Радовец.

Залавят румънка с 2 кг. злато, пише в другия акцент на първа страница. Жената била спипана във вторник вечерта на Капитан Андреево.

Левче за коли на гробищата, друго заглавие от първа страница.

Искендер: Шабан е сукалче. Това казва доскорошният опозиционер на кмета на Минерални бани във водещия материал на втора страница в броя. Врагове се помирили.

Гимназист от ПГСС с поетичен приз за Ботев, пише още на страницата. Марк Добрев от селскостопанската гимназия получи трета награда в конкурса на община Враца за Дните на Ботев.

Трима удариха джакпота на матурите в Хасково, пише вестникът на 5 страница. Трима са зрелостниците, които получиха максималния брой точни на матурите. Двамата са от ПМГ Хасково – Величко Звездалинов и Волен Аркумарев. Третата отличничка е Марина Ненчева от Езиковата.

Поздравления и за тримата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини