От х:

Днес в x:

3 °C

Синята зона стартира от понеделник

Кирил Керанов показва жилетките, с които ще бъдат инкасаторите в Синята зона

Синята зона в Хасково стартира от понеделник, 7 юни. Това обяви на брифинг в общината днес заместник кметът Кирил Керанов. Местата за паркиране са точно 531. Вече са отпечатани талоните, на които ще се отбелязва датата, точния час и дори минутите. Таксата ще е лев на час. Целта е да се отпуши натовареното движение в идеалния център на града. Това няма да е паркинг, а синя зона – място за кратък престой, колкото човек да си свърши работата, обясни Керанов.

Отпечатани са и пропуските за паркиране. За живеещите там таксата за година е 72 лева, но понеже 2010-а е преполовена, сега ще се плаща само за втрото шестмесечие – 36 лева. Талоните за останалите са – 360 лева годишно и 50 лева за месец. При никой от случаите собственикът на талон няма да има запазено място.

Заявления за талони могат да се подават в касовия салон на общината. Оттам ще се получават и картончетата. Талоните за живеещите в центъра може да се позабавят няколко дни, защото ще се проверява адресната регистрация, предупреди Керанов.

Ако шофьор просрочи времето, за което си е платил, инкасаторите ще го изчакат 15 до 30 минути. След това ще звънят в Общинска полиция, която ще слага скоби на автомобила. Колите на просрочилите няма да се вдигат с паяк, категоричен е Керанов. Свалянето скобата ще струва на закъснелия 10 лева, плюс таксата за просроченото време. Ако след края на работния ден собственикът все още не се е появил, скобата ще се сваля, но на на стъклото ще се лепи фиш за глоба.

15 са инкасаторите, които са назначени на граждански договор за събиране на таксите. Днес те ще минат специален инструктаж.

От общината не очакват колосални финансови резултати от Синята зона. Целта не е да печелим, а да отпушим задръстеното движение в центъра на Хасково, обясни Керанов. По думите му след стартирането на Синята зона администрацията възнамерява да обърне внимание и на кварталите, откъдето има много оплаквания от граждани. Като най-проблемни Керанов посочи улиците „Георги Кирков“, „Стара планина“, „ Св. св. Кирил и Методий“.

За първи път стартираме Синя зона. Възможно е да възникнат ситуации, които не сме предвидили. Инструктирали сме инкасаторите да бъдат максимално толерантни към гражданите. Ако има преодолими проблеми, ще ги коментираме и решаваме, допълни Керанов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини