От х:

Днес в x:

4 °C

Попа: Злия сви 6 бона от "Хиените"

Паралелните рокерски сбирки в Хасково в края на тази седмица провокираха любопитството на нашите читатели. Тридневният събор е на Ямача и се организира от клуб "Хиените". Другият е на дългогодишния председател на клуба Веско-Злия, който преди две години го напусна. Неговите авери ще се съберат край хотел до Сивата вода в събота.

Потърсихме настоящия председател на клуб "Хиените" Николай Атанасов-Попа, за да разкаже какви са причините за разцеплението сред рокерите в Хасково.

Николай Атанасов-Попа, председател на клуб "Хиените"

- Кажете какъв е проблемът? Защо се скарахте?

- Трябва да питаш главния началник. Този, който се отдели. Дето открадна от клуба 6 400 лева, прибра ги за себе си.

- Защо да ги е откраднал?

- Защото не са в клуба. Той не е в клуба. Все едно от твоята къща да излезнат пари и да са в някой друг. Те вече не са твои.

- Веско казва, че пари в себе си не е държал. Парите са били в Дългия и той се е разплащал с всичко. На всичко отгоре вие не сте искали да се прави ревизия.

- Пак е насложена работата.

- Как е? Откъде тръгна проблемът-за пари ли?

- Винаги е заради пари.

- Вярно ли е, че Веско е дал пари назаем на Дългия и той още не ги е върнал?

- Така е, но това са тяхни лични отношения. Те нямат нищо общо с клубните.

- Така е. Защо се скарахте?

- Ние не сме се карали. В един момент каза: "Тези пари няма да ги дам."

- Трябва да има повод за това. Не може просто един ден да дойде и каже, че няма да е в клуба и тези пари няма да ги върне.

- Да. Даже не дойде да каже лично, че напуска. Това са пари на фирми, дадени за спонсорство на събора 2008 година. На събранието след събора каза, че няма да върне парите. После един от неговите работници донесе в клуба нашивката му на "Хиените". Това означава, че напуска клуба.

- Кои напуснаха клуба заедно с Веско- Ерол-Хондата, Иван Райчев...?

- Иван Райчев да се е отцепил?! Те с Веско не можеха да се гледат до преди две години. Райчев никога не идвал горе в клуба. Сега явно са първи дружки.

- Какво делите? Проблемът в тези 6 бона ли е?

- Ние вече нищо не делим и не търсим.

- Смятате ли, че събирането на Сивата река ще провали вашия събор?

- Не, не могат да провалят събора по този начин.

- Вярно ли е, че нямате спонсори за събора?

- Имаме спонсори и съборът ще се получи. И без спонсори можем да го направим.

- Вярно ли е, че много малко от останалите членове на клуб "Хиените" имат мотори?

- Всичките имат. Говорят се лъжи.

- Колко сте в клуба?

- 15 души. Има и нови желаещи да членуват в клуба.

- Работил си при Веско, той те е взел в неговата фирма.

- Това не го отричам. И какво цели, като го казва?

- Иска да каже, че е помагал на всеки от клуба с каквото може. На много от момчетата е помагал с пари, за да си купят мотори.

- Искам да го питам тогава защо го прави това. И с какво точно ми е помогнал?

- Взел те е на работа във фирмата му.

- Да, той така помага на хората и после си го доизмисля. Не че нямах работа. Имах си работа, въпросът е, че не бях в града. А исках да съм в града.

- Все пак ти е помогнал.

- Помогнал ми е...това не е помощ. Не е свършил кой знае каква работа и да се изтъква с това.

- Кои са "Хиените" в крайна сметка?

- Има един регистриран клуб "Хиените", който организира събора.

- Вярно ли е, че нямате пари за купи и ги отливате от гипс?

- Имаме пари за всичко. Да, отливахме ги от гипс. Вярно е. Но е злословие. Защото може да са отливани от гипс, но са ефектни. На много събори се дават точно такива отливки.

- Вярно ли е, че правите скоростната отсечка до КАТ, за да не плащате за затварянето на пътя Хасково -Димитровград?

- Не. Явно те не са карали отсечка до КАТ. Там е перфектно за каране. Публиката е отделена от шосето с мантинела. Ако някой мотор падне и се вреже в публиката, ще пострада само моториста.

Хората протестират, когато се затваря пътя за Димитровград. До КАТ не пречим на никого. Казват, че асфалтът там не ставал. Не е вярно, там настилката е нова, няма дупки.

Това, което е казал Ерол, че не можем да се оправим с полиция, пожарна и бърза помощ - то вече е свършено. Не само той е оправял тези неща.

- Имало ли е реплика от вас:" Ще видим кой какъв мотор ще кара след събора." Защото след съборите оставали пари.

- Няма такова нещо. То се вижда кой какъв мотор кара. Веско беше началник-да си покаже моторите.

- Той има частна фирма, печели и може да си купи сам мотори.

- И аз имам фирма. Моята фирма ще бъде главен спонсор на събора тази година.

- Входът за събора миналата година е бил 10 лева. Преди това е бил по 5 лева. Каква е причината?

- Размерът е определен от Българската мотоциклетна асоциация и важи навсякъде, не само в Хасково. Мотористите, които са членове на тази асоциация, взизат на съборите без вход.

- Вярно ли е, че миналата година не е имало химически тоалетни?

- Това са пълни глупости. И тази година ще има химически тоалетни, сцена, групи, диджей.

- Какво се случи между вас?

- Това, че има хора, които говорят глупости. Един човек, за да говори глупости или си ги измисля, или е провокиран от нещо друго.

- Твоето обяснение какво е?

- Няма ги вече в клуба. Тръгнаха си по тяхно желание и затова нямат право да говорят. Всеки има право да избира. Това е доброволна организация. Не е като да се ожениш. Въпросът е, че някои хора са гузни...

- Гузни за какво?

- Че са прибрали парите на спонсорите. И това, което го пише, че неправилно се разпределят парите от спонсорство, точно това се получи. Парите от спонсорство изчезнаха.

- Притеснявате ли се от това, че Веско събира рокери на Сивата река.

- Ние се дистанцираме от тяхното мероприятие, нашето е горе на Ямача. Който иска - да заповяда, рокерски събор ще има, организиран от мотоклуб "Хиените", оригиналните хиени.

-Миналата година организарахте събора заедно с ямболския клуб, а тази година сте заедно със свиленградкия. Защо?

-За да покажем, че можем да правим заедно събори, без да се караме. Догодина ще бъдем заедно с друг клуб.

-От кога си в клуба?

-От 2000 година. Не успях още от създаването му през 1999 година, защото бях в казармата.

Haskovo.net е готов да предостави думата и на Веско-Злия.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
05 дек 2020
Последни новини