От х:

Днес в x:

Отвличат 14-годишен заради свирка. Ивайловград и Баните без ток и вода. Преглед на печата

Отвличат 14-годишен заради френска любов, пише в голямо заглавие над главата „Хасковска Марица”. Хлапакът бил пребит от трима мъже, единият от които баща на момиче, което веднъж му било правило френска любов. Момчето заплашвало 13-годишната, че ще я издаде и я изнудвало за пари. Момичето се видяло принудено да краде пари от вкъщи, но било изловено и така историята лъснала. Бащата и двамата му авери били арестувани.

Министър Тотю Младенов: Чистият месечен доход не може да е под прага на бедност, пише в другия акцент на първа страница в броя. Прагът на бедност е 211 лв, а минималната заплата  - 240. Като се извадят от нея удръжките обаче, пада под прага. Това според министъра не трябва да е така.

Дори да не бъде така, това едва ли ще промени положението. Прагът на бедност в България, както стана известно преди дни, е 13 пъти!!!! по-нисък от приетият в европейските страни. За какви пет лева приказва този?

Вдигането на акциза за цигарите е национално предателство, смята бившата Булгартабачка Корнелия Нинова (ексшефка на Булгартабак). Според червената депутатка налогът бил вдигнат, за да се помогне на комшиите – Румъния и Гърция, да се преборят с контрабандата, понеже в тези страни папиросите били много по-скъпи от нашите. Сега пък нашите станаха по-скъпи и техният проблем стана наш проблем. Ние сме царе в тази хватка – да превръщаме чуждите проблеми в собствени. Така че червената Булгартабачка като нищо може да е права.

„Нашето „Иху” ни е съхранило през вековете”. Заглавието на 4 страница е цитат от д-р Желязко Христов, който вчера откри 10-ия етнофестивал в Баните.

Интервю с хасковския депутат Делян Добрев по Канал 1 е отпечатано на 5 страница. В него народният избраник коментира идеята на Волен Сидеров за таван на лихвите, орязването на бюджетите на общините и други икономически теми.

Двама кандидати за 10-те милиона на Хасково, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Вчера бяха отворени, но не съвсем, офертите на търга за обществена поръчка за 10 млн. лв. Единият кандидат е сдружение на хасковски фирми, другият – софийски консорциум.

Вчера в присъствието на журналисти бяха отворени пликовете с офертите. Комисията педантично описа всички документи в тях, но не отвори най-важния плик – този с цената. Ще го отваря насаме. Има един месец време да прецени всички предложени условия.

Ивайловград и Баните без ток и вода, пише в другия акцент на първа страница в броя. Дотам ще се стигне, ако парламентът одобри актуализацията на бюджета, в която са залегнали драстични намаления на парите за общините. От Ивайловград и Баните реват, че ще спрат да плащат тока и водата.

Търсят директори на 10 училища, пише още в броя. Сред осиротелите школа е димитровградското ОУ „Алеко Констатинов”, останалите са в селата. Мераклиите за училищни шефове могат да подават документи до 26 юни.

Млада двойка се съди заради парче торта, стига до бой, заглавие от 3 страница. Информацията е от центъра за джендър изследвания.

Хандбалистките сефтосаха пясъка в Кенана, пише на спортната старница. Вчера била първата тренировка на застланото с пясък тенис игрище, превърнато в място за плажни спортове.

Владимир Дамянов – адвокат в над 20 000 дела, пише на 7 страница. Днес корифеят на юристите в Хасково отбелязва половин век в съдебната зала.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини