От х:

Днес в x:

Димитър Пенев: Националният провали Бербатов

Димитър Пенев

Димитър Пенев ще получи подарък от ръководството на ЦСКА за рожденния си ден – 12 юли – длъжността Почетен президент на клуба- това каза във блиц -интервю за Haskovo.net Пената, който днес участва в приятелски мач в Димитровград между местни политици и депутати и футболни легенди.Двубоят бе в подкрепа на димитровградския футбол. Въпреки местния нюанс, темата „Бербатов” бе най-оживено дискутираната с треньора който го откри за големия футбол.

-Г-Н Пенев какво мислите за напускането на националния отбор на Димитър Бербатов ?

Защо все за него ме питате? Толкова ли няма други футболисти които се отказаха от националния? Питайте тях, питайте него. Те трябва да ви отговарят.

-Вие дадохте път на Бербатов в големия футбол, наложихте го в ЦСКА. Мнението ви е важно. Той е най-добрия ни футболист сега.

 

-Според мен, Митко може и да съжалява един ден за това свое решение, но днес това е неговото решение. Той има достатъчно опит и професионализъм сам да си прецени. Той не е първия футболист, който напуска редиците на националната гарнитура. Само преди месец, това направи и вратаря…/вероятно става зума за ИванковБ.А./

Но аз мисля, че след като мине известно време, Бербатов сам ще каже какво точно се е случило . Аз смятам ,че той постигна много във футбола . Но всички мислят, че Бербатов не е класирал националния ни отбор , че не е играел добре в националния отбор и тн. Това не е вярно!Не мога да се съглася! Причината за лошото представяне на националния отбор, причината за оттеглянето на Митко е, че много от футболистите в националната ни гарнитура не подхождат с отговорност към играти си. Играят не добре, не се развиват. А всичко се струпва на Бербатов. И да иска да успее, няма как да стане като отборът се проваля.

Господин Пенев, каква е вашата оценка за състоянието на ЦСКА в момента ?

Докато съм жив, аз винаги ще помагам на моя клуб-ЦСКА.До края на юни, имам договор с клуба като лицензиран старши треньор. Въпреки споровете във футболното първенство, вероятно на 12 юли, когато имам рожден ден ще получа награда от ръководството на ЦСКА- почетен Президент на клуба .Това е практика в много европейски страни, но сега ще се случи и в ЦСКА. Ще обявят Димитър Пенев за почетен Президент.

Старши треньор на ЦСКА Става Павел Дочев. Какво мислите за това?

С Павел Дочев се познавам, още от времето когато бяхме футболисти .Навън да си треньор е по лесноq ловията за футбол там са по- добри .В България в последните години просто се делим на отделна държава от футбола

 След малко повече от 10 дни започва Световното първенство по футбол, без участието на страната ни. Кой е фашия фаворит ?

Държави много, отбори много, фаворити също – Германия, Англия, Италия, Франция

Не мога да кажа кой е моя фаворит, тъй като съм поканен да коментирам няколко срещи и не е коректно да обявявам публично пристрастията си.

Да но Вие изброихте само европейски отбори. Означава ли това, че вашия фаворит е от стария континент ?

Ами не … и Бразилия,и Аржентина… Съжалявам, не мога да издам фаворита си

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини