От х:

Днес в x:

Шарани и каръци печелят награди на риболовен турнир

Петко Стоянов от Димитровград със своя шаран шампион

7-то издание на любителския турнир по риболов на язовира в Черногорово донесе парични и предметни награди на най-голуемите късметлии и най-големите каръци. Първото място отиде у димитровградчанинът Петко Стоянов. То бе заслужено с двукилограмов шаран, който избра именно въдицата на Петко измежду над стотината пръчки метнати от 48-те участника. Повечето риболовци случваха на каракуда и сомчета, но както се доказа-цар на рибата наистина е шаранът.

По презумцията, че от едната страна на пръчката винаги има шаран, журито учреди награда и за най-голям карък. Кандидатите бяха няколко, до един местни люде. За цяла сутрин кибичене, те не бяха уловили дори 1 рибка за кадем. „Язовира е изпразнен от риба” вбесено процедиха каръците, избягвайки да гледат към пълните съседни сакчета. За утеха, получиха специализиран шанцов инструмент-да дълбаят по усърдно пръстта в търсене на червеи.

Деница Жекова "скри" рибата на много мъже
11 годишния Христо имаше слука
5-годишния Петко бе най-младия участник

11 годишният Христо пак от Димитровград бе най-младия участник, който имаше слука с въдица в ръка. Момчето улови няколко амура и засрами сума ти батковци. Той щеше да спечели и наградата за най-млад риболовец, но при финалното преброяване на риболовците се оказа че това е 5 годишният Петко Недялков Делчев от Димитровград. По някакъв начин напористия мъник се бе скрил от фотообектива на haskovo.net, който съвестно обиколи всичките 8 бивака, и от взорът на прецизното жури, което определяше наградите. С любезното съдействие на семейстовто на Петко публикуваме снимката му с грамотата, за да уважим ентусиазмът на най-младото поколение въдичари. Освен грамота, детето спечели столче и 40 лв парична премия.

Софиянката Петя Славкова не се даваше на местните асове
От единия край на пръчката винаги има шаран

Организаторите, Неохим и Ловно-рибарски съюз Димитровград, Фирма "Сталтрейд" и специализирани магазини, осигуриха паричен и предметен награден фонд. В най-престижната категория-за най-много уловена риба, победителят получаваше 200 лв и 3.80 метров прът. Със своя шаран, Петко спечели 50 лв и електронна везна. За каръкът имаше 20 лв за почерпка, да удави мъката си.

Шанцов инструмент за Каръка. Да копае за червеи

Риболовци от областта, Кърджали, Пловдив и София уважиха любителския турнир.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини