От х:

Днес в x:

Безакцизните цигари поскъпнаха. Спасиха 16-годишна родилка. Преглед на печата

Безакцизните цигари поскъпнаха, пише в голямо заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Клиенти доверили пред изданието, че вече не могат да намерят кутия под 3 лева.

Инвалидите без преференции в Синята зона, пише в другия акцент на първа страница. Информацията е от шефа на транспортната дирекция в общината Златимир Желев. Според него имало достатъчно обособени места за паркиране на инвалиди в центъра и нямало нужда от специални отстъпки. Пред изданието обаче се жалва жена, която работела в бутиците над реката. Жената сметнала, че ако трябва да плаща по лев на час в Синята зона, цялата заплата нямало да й стига само за паркиране.

Изходът явно е да си намери втора работа. Или пък друг град.

Работодатели изнудват за лични данни, пише в акцента на 2 страница. Шеф на фирма поискал номера на личната карта на Златка Бояджиева за постъпване на работа, а това било масова практика. Според юристи подобно изискване е нарушение на закона за защита на личните данни.  

Отложиха дело срещу експрокурор, пише още вестникът. Процесът срещу Стоян Апостолов бил отложен заради неявяване на частен обвинител.

Ако бях станал политик, щях да забравя що е срам. Това казва в интервю, публикувано на 5 страница, писателят Христо Карастоянов.

Борците на Димитровград – номер едно в България, пише на спортната страница. Състезателите печелят златото в държавния отборен шампионат при децата.

„Епизод” забиват в КДК, пише на 12 страница. Култовата рокгрупа пристига в петък.

З отделения спасиха 16-годишна родилка, пише в акцент на първа страница в „Новинар юг”. Невръстната Сир колабирала 10 дни след раждането в Свиленград. Била докарана по спешност в Хасково, където специалисти от 3 отделения успели да стабилизират родилката.

6 нередовни фамилии аут от бл. 42, пише в друг акцент на първа страница. Общо 18 са длъжниците на общината, които висят с различни суми за наем. Администрацията вече започна да ги извежда от жилищата.

Гръцката криза удари скрапа, изкупуват хартия за Китай, пише на 2 страница в броя. Цената на желязото се сринала и хората не носели в пунктовете. Затова пък хартията скочила, вече се изкупувала по 10 стотинки за кило.

Терцата арестуван с 14 тона снаряди, пише в акцента на криминалната страница. Хасковлията Тенчо Илиев -Голямата терца бил арестуван в Стара Загора при операция на МВР.

Материалът от поредицата „BG сиромашия” в днешния брой е посветен на село Ангел войвода. На 7 страница е публикуван текст за средновековната крепост „Родостица”, където се е приютявал Калоян. Там това лято ще има археологически разкопки.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини