От х:

Днес в x:

Удържат глобите от КАТ, преди да ни върнат надвнесения данък

Данъчните ще удържат неплатени глоби от сумата, която трябва да се възстанови на физическите лица като надвнесен данък. Това информираха от хасковската приходна агенция. Процедурата е в сила от тази година и стана възможна след вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП. Така данъчните вече първо ще ровят дали нямаме задължения към държавата, преди да ни възстановят сумата от внесения в повече данък. Така например ако един човек е внесъл 200 лева в повече през миналата година, но има неплатен акт към КАТ за 100 лева, данъчните първо ще платят на КАТ, а после на него.

Днес започна засичането на декларираните доходи за 2009 година. При установяване на разминавания, приходната администрация ще изпраща покани за доброволно явяване в офиса на НАП в Хасково, за да се установи дали причината е техническа грешка или неправилно попълнени приложения. До 1000 лева е глобата при умишлено вписани неверни данни в декларацията, с които се цели освобождаване или намаляване на дължимия данък върху доходите.

22069 декларации за доходи, получени през миналата година от физически лица, са въведени до днес в базата данни на офис Хасково на НАП. Цифрата не е окончателна, тъй като все още се обработват декларациите, изпратени по пощата, но е вече с близо 3500 повече спрямо 2009-та когато бяха подадени 18600 декларации.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини