От х:

Днес в x:

Хасковлия е един от 60-те най-заслужили спортисти на България

Вълчо Даскалов -половин век в служба на Хандбала

Дългогодишният хандбален деятел Вълчо Даскалов бе награден лично от министъра на спорта Свилен Нейков за заслуги в развитието на спорта в България. Той бе един от само 60-те души в страната,  удостоени с почетния знак на министерството на спорта.

Даскалов посвещава повече от 50 години на хандбала, като състезател, треньор и организатор. Като активен спортист той е трикратен шампион на България с отбора на тогавашния ВИФ/сега НСА/.Майстор на спорта, национален състезател. Треньорската му кариера, преминала почти изцяло в родното Хасково, е още по-впечатляваща. С женския тим на града стига до сребро и бронз в националния шампионат и носи единствената засега шампионска титла в този спорт, с девическия отбор на Хасково. При това в далечната 1977 година, когато спорта още бе държавен приоритет, а хандбалът - развиван колективен спорт. Има медали с всички възрастови групи на местната хандбална школа. Две години треньор на елитен гръцки тим. Координатор на министерството на младежта и спорта за хасковска, старозагорска и кърджалийска области. След пенсионирането си, той работи и досега като изпълнителен секретар в хандбална зона „Тракия“, която администрира хандбалните турнири и първенства за всички възрасти в Южна България.

Въпреки 70-годишния си юбилей който чества тази година, Вълчо Даскалов продължава да е отдаден на любимия спорт и е част от структурата на националната хандбална федерация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини