От х:

Днес в x:

Делото срещу замшефа на НВМС Лавчев за изнудване отложено заради гаф

Леонид Лавчев влиза в съдебната зала

Невръченият на Леонид Лавчев обвинителен акт стана причина за отлагане на първото заседание по делото за изнудване срещу него. До есента на миналата година той беше заместник генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба. Според наказателно-процесуалния кодекс обвинителният акт трябва да бъде връчен на подсъдимия не по-малко от 7 дни преди началото на процеса. Ако това не е сторено, се нарушават правата му.

Председателят на съдебния състав Кольо Димитров нямаше друг избор, освен да отложи делото. Следващото заседание бе насрочено за 10 юни, а Леонид Лавчев получи лично обвинителния си акт срещу подпис в деловодството на съда.

Лавчев бе арестуван през ноември миналата година, но по-късно освободен под гаранция. Обвинението срещу него е, че е изнудвал местни мандри. В конкретния случай той поискал 2000 лева от „Булмилк Тонус“ с. Конуш, за да не им изпраща проверки. Разработката срещу него е започнала месец преди това. По случая са използвани и специални разузнавателни средства.

Повече за фалстарта на чаканото с огромен интерес дело, вижте във видеорепортажа тук

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини