От х:

Днес в x:

0 °C

Банда отвлича харманлиец. Свиват родилното с два етажа. Преглед на регионалния печат

"Банда отвлича Харманлиец заради 10 хиляди лева" водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица" Харманлиецът се казва Айхан и дължал на свои "бизнес партньори" 10 бона. Те го издебнали в кафене и пробвали да се договорят. Малко след като не станала работата, наказателна бригада от 4-ма нахлула в кафенето, изкарали длъжника навън и го натикали в кола. После, в село Трояново, където го помлели от бой. След това Айхан бил изоставен. Полицията успяла да задържи двама от похитителите, другите двама се издирват.

"Мед сестри бягат в Германия от 400 лв заплата" Само 1386 сестри работят още в болниците и кабинетите в региона. Останалите се изнасят за Германия или Англия, където пак не взимат кой знае колко, но при всички положения е много повече отколкото в хасковско. Впрочем за мнозинството сестри, 400 лв е мечтана заплата. Има и такива, при това в областната болница, които се ограничават дори с под 300 лв.

"Разпитват наново счетоводителя и юриста на общината" Това е по казуса БИЛЛА, в който подсъдим е хасковския кмет Георги Иванов. Делото вчера бе отложено.

"7 свидетели срещу Л.Лавчев днес" Леонид Лавчев, бившия замшеф на НВМС застава пред съда днес по обвинение в искане на подкуп. Той бе заловен по сигнал на управителят на хасковската фирма за млечни изделия "Булмилк Тонус ООД"

"2259 на матура по български утре" На 14-ти май е първата матура по задължителния предмет Български език и литература. Не всички от общата бройка на зрелостниците ще се явят-някой отпадат заради невзети поправки.

"16 гимназии в битка за ученици" Докато едни напускат, други тепърва влизат в гимназиите. Проблемът е, че няма достатъчно деца за всички и училищата масово почват да се "гримират" за предстоящия прием.Ако трябва да се вярва на всичко изнесено вчера в сградата на ОП "Младежки Център", то няма как детето да обърка, какъвто и избор да направи. Навсякъде ще получи най-добрите знания и уникални възможности за своето бъдеще.

"Честват Св.Спас с шествие на Ямача" Днес е Спасов ден и се организира литийно шествие до параклиса на Ямача. Ако богомолците търсят св. Спас обаче, сигурно ще се изгубят в шубраците на парка. На Ямача е параклиса "Възнесение господне". Именно с възнасянето си на небето Исус спасява хората,  та затова и спасов ден. Иначе такъв светия като Спас още няма, не че не може да се появи за в бъдеще.

"Свиват родилното с два етажа" челно заглавие във вестник "Новинар Юг". Няма пари АГО-то да се премести в основния корпус на болницата, затова ще се оптимизира настоящата база. Тоест, акушерите ще се оправят без два етажа. Очно и ушно отделение пък ще се слеят. Криза.

"350 места в синята зона за 45 хиляди коли след 24-ти май" Извън многото цифри полезна информация е , че глобите ще почнат веднага след празника на буквите. После ще има празник на цифрите  в отдела по събиране на глоби към местната община.

"Звездоброец на съд за "трус" в Хасково". Може да не си спомняте, ама имаше един Астролог, Емил Лещански, който преди две години прогнозира опустошителни земетресения навръх Великден. Медиите взеха, че го намериха за интересен, хората взеха че му повярваха. Нищо не се случи за щастие, но обществото приема винаги тежко, като го правят на будала. Та затова Лещански е на съд. Народа обаче си го е казал-не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето я дава. В случая тия дето станаха на лапнишарани, а не човекът дето си изкарва хляба с лъжливи предсказания. Ще има такива, докато има глупаци които да им вярват.

"Половин Хасково пуши" Информацията е по повод световния ден за борба с тютюнопушенето на 31-ви май. По точно 47 процента, като 46 % си признават че изпушват по кутия на ден. Пък правителството нека си вдигат акциза.

"Димитровград с първа еврошахта" В най-скоро време може да очакваме такава и в димитровградското село Добрич. На голяма снимка на първа страница се вижда как кметът на китното селце следи отблизо и с интерес поставянето на съоръжението.

"Два пъти повече пари от здравни осигуровки в НАП"След общинската хазна и държавната се хвали с ръст на пирходите при това не само от осигуровки, но и от ДДС и други данъци.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини