От х:

Днес в x:

Банда отвлича харманлиец. Свиват родилното с два етажа. Преглед на регионалния печат

"Банда отвлича Харманлиец заради 10 хиляди лева" водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица" Харманлиецът се казва Айхан и дължал на свои "бизнес партньори" 10 бона. Те го издебнали в кафене и пробвали да се договорят. Малко след като не станала работата, наказателна бригада от 4-ма нахлула в кафенето, изкарали длъжника навън и го натикали в кола. После, в село Трояново, където го помлели от бой. След това Айхан бил изоставен. Полицията успяла да задържи двама от похитителите, другите двама се издирват.

"Мед сестри бягат в Германия от 400 лв заплата" Само 1386 сестри работят още в болниците и кабинетите в региона. Останалите се изнасят за Германия или Англия, където пак не взимат кой знае колко, но при всички положения е много повече отколкото в хасковско. Впрочем за мнозинството сестри, 400 лв е мечтана заплата. Има и такива, при това в областната болница, които се ограничават дори с под 300 лв.

"Разпитват наново счетоводителя и юриста на общината" Това е по казуса БИЛЛА, в който подсъдим е хасковския кмет Георги Иванов. Делото вчера бе отложено.

"7 свидетели срещу Л.Лавчев днес" Леонид Лавчев, бившия замшеф на НВМС застава пред съда днес по обвинение в искане на подкуп. Той бе заловен по сигнал на управителят на хасковската фирма за млечни изделия "Булмилк Тонус ООД"

"2259 на матура по български утре" На 14-ти май е първата матура по задължителния предмет Български език и литература. Не всички от общата бройка на зрелостниците ще се явят-някой отпадат заради невзети поправки.

"16 гимназии в битка за ученици" Докато едни напускат, други тепърва влизат в гимназиите. Проблемът е, че няма достатъчно деца за всички и училищата масово почват да се "гримират" за предстоящия прием.Ако трябва да се вярва на всичко изнесено вчера в сградата на ОП "Младежки Център", то няма как детето да обърка, какъвто и избор да направи. Навсякъде ще получи най-добрите знания и уникални възможности за своето бъдеще.

"Честват Св.Спас с шествие на Ямача" Днес е Спасов ден и се организира литийно шествие до параклиса на Ямача. Ако богомолците търсят св. Спас обаче, сигурно ще се изгубят в шубраците на парка. На Ямача е параклиса "Възнесение господне". Именно с възнасянето си на небето Исус спасява хората,  та затова и спасов ден. Иначе такъв светия като Спас още няма, не че не може да се появи за в бъдеще.

"Свиват родилното с два етажа" челно заглавие във вестник "Новинар Юг". Няма пари АГО-то да се премести в основния корпус на болницата, затова ще се оптимизира настоящата база. Тоест, акушерите ще се оправят без два етажа. Очно и ушно отделение пък ще се слеят. Криза.

"350 места в синята зона за 45 хиляди коли след 24-ти май" Извън многото цифри полезна информация е , че глобите ще почнат веднага след празника на буквите. После ще има празник на цифрите  в отдела по събиране на глоби към местната община.

"Звездоброец на съд за "трус" в Хасково". Може да не си спомняте, ама имаше един Астролог, Емил Лещански, който преди две години прогнозира опустошителни земетресения навръх Великден. Медиите взеха, че го намериха за интересен, хората взеха че му повярваха. Нищо не се случи за щастие, но обществото приема винаги тежко, като го правят на будала. Та затова Лещански е на съд. Народа обаче си го е казал-не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето я дава. В случая тия дето станаха на лапнишарани, а не човекът дето си изкарва хляба с лъжливи предсказания. Ще има такива, докато има глупаци които да им вярват.

"Половин Хасково пуши" Информацията е по повод световния ден за борба с тютюнопушенето на 31-ви май. По точно 47 процента, като 46 % си признават че изпушват по кутия на ден. Пък правителството нека си вдигат акциза.

"Димитровград с първа еврошахта" В най-скоро време може да очакваме такава и в димитровградското село Добрич. На голяма снимка на първа страница се вижда как кметът на китното селце следи отблизо и с интерес поставянето на съоръжението.

"Два пъти повече пари от здравни осигуровки в НАП"След общинската хазна и държавната се хвали с ръст на пирходите при това не само от осигуровки, но и от ДДС и други данъци.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини