От х:

Днес в x:

Изпитът в 4-ти клас: На кой език говориш?

Четвъртокласниците се занимаваха с Езоп

"На кой език говориш?" е един от въпросите в теста по български език и литература, по който днес бе извършено външното оценяване на четвъртокласниците в областта. Образователните експерти сериозно се усъмнили, че в районите със смесено население голяма част от децата в последния клас от началното образование не знаят на кой език се говори в страната.

През миналата година в някои села с турско и ромско население средният успех от външното оценяване бе под 3. Именно затова цялостната оценка на четвъртокласниците от хасковско бе около 4.50, въпреки че половината от градските училища имаха отлични оценки.

2163 деца седнаха днес на чиновете, за да проверят знанията си по езика на Кирил и Методий. Тестът се състоеше от 15 въпроса с един възможен отговор от три опции и диктовка върху баснята „Мравката и гълъба“ на Езоп.

Максималния сбор точки е 20. 7 са необходими за тройка, поне 11 за 4-ка, 14 до 16 точки е много добър, а от 17 точки до максимума-отличен. Утре външното оценяване за 4-ти клас продължава с математика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини