От х:

Днес в x:

Новият областен от Езиковата: Гимназистите нямат полова култура

Губернаторът Данев сдава поста на Никола Сталев от Езиковата

Серия лекции за превенцията от СПИН и полово предавани болести ще инициира новият областен управител - 12-класникът в местната Езикова Никола Сталев. Днес той седна в креслото на губернатора Данев за 1 ден. Мейлин Байрамали и Петко Колев, също от Езиковата, но от 10-тите класове, станаха замобластни.

Половото възпитание на гимназистите ще бъде дебатирано на областен съвет, съставен от други ученици от езиковата. Ще се изработят предложения, които ще бъдат изпратени до инспектората и Регионалната здравна инспекция. Точка първа в съвета е да се разяснят на учениците рисковете от половия живот. „Имат нужда, защото мнозинството от тях правят секс“, подчерта Никола, който е и председател на младежкия парламент. На въпрос дали това означава, че половата им култура е недостатъчна, новият областен отговори лаконично „Да“.

Втора точка в съвета е предлагане на нови извънкласни дейности в училищата. Точка три срещна най-широк отзвук. Според младият областен, трябва да се обсъди с ОДП/Областна дирекция на полицията/ въвеждането на вечерен час в 9.30 през зимата и 10 през лятото за всичко живо, което е под 18 години. Първи ахнаха новите замобластни. 17 годишните Мейлин и Петко отсякоха: Няма шанс!

Новата Румяна Въчева-Мейлин Байрямали

След очертаващия се като много интересен областен съвет ще има пресконференция на новото ръководство на областна администрация.

Георги Христов

Тримата, които ще управляват областта за 1 ден. Вляво е Петко Колев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини