От х:

Днес в x:

Арестуват 15 годишен. Изселник камикадзе се размаза в катастрофа. Преглед на регионалния печат

"Арест за 15 годишен пребил връстник"  съобщава в челно заглавие вестник "Хасковска Марица". Битово-тинейджърската драма се разиграла в Харманли по обичаен за поколението начин. Нападателят и 16-годишната жертва били заедно на дискотека. Там се скарали. По-малкия излязъл и привикал двама приятели, с които направили засада на баткото.

"МБАЛ Хасково на борсата". Хасковската болница търси 5-ма лекари за спешно отделение и ОАРИЛ. Досегашните специалисти избягали в чужбина и в по-малката, но по-добре платена болница в Свиленград.

"13 раждания по празниците" отчита вестникът на страница първа.

"1500 тракийци на поклонение в Одрин" Тракийци, от цяла Южна България почетоха Гергьовден в църквата Свети Георги в града.

Темата на броя, на страница 4-та е държавното първенство по борба за момичета и девойки-старша и младша възраст. Там хасковският "Ангел войвода" стана стана шампион при кадетките. До тук с добрите новини-двата димитровградски клуба успяха да се изложат, естествено на национален форум. По-старият, "Еньо Вълчев", записвал състезателки под минималната възраст. Тя била 13 години, но в стремежа да вземат точки за крайното класиране, от клуба пускали на тепиха 12 годишни. И естествено другия клуб "СКБ Димитровград" надлежно ги изтропва в специална жалба до реферите. В резултат две девойчета били декласирани.

От класиранията на държавните първенства зависи разпределението на парите от тотализатора, затова всички селски хитрини влизат в ход, а потърпевшите са децата.

"Изселник се размаза като камикадзе в тир" пише в заглавие над главата вестник "Новинар Юг" и уточнява-на Е-80. Катастрофата става близо до граничен пункт Капитан Андреево на българо-турската граница. Турчинът, 53 годишен изселник, тръгва да изпреварва неразчетено и се забива челно в товарен "Ивеко". Жена му е с 5 счупени ребра и тежки травми по тялото, с опасност за живота.

"8 от дом Златаров в своя къща". Дълго готвения проект за защитено жилище за децата от дома за сираци Асен Златаров, най накрая става факт. От днес то отваря врати за 8 бивши възпитаници на дома, които ще се опитат да се впишат в обществото-работа, социални контакти и т.н.

"Кърлежи хапят по 10 на ден" Засега не всички развиват някоя отхарактерните трески-марсилска или лаймска, но това става защото намаляха броя на хората опитващи се сами да си махнат акарите, предполагат лекари. Тепърва пердстои бум на кърлежовите популяции, след скорошните дъждове из региона.

"Ротарианци от 4 страни откриха площадка в Орфей" Уникалното на съоръжението е, че има уреди, които могат да се използват и от деца с двигателни увреждания. Това е една от много малкото площадки в Орфей и със сигурност най-модерната, на стойност 38 хиляди лева.

"Половината от любимчани доволни от общинарите"-водещо на страница 2-ра. Оценката на хората от Любимец за работата на местиня парламент била "Абе горе-долу". Любопитно е каква оценка ще дадат хасковлии на нашите общинари.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини