От х:

Днес в x:

Хасково бил левскарски, трябвало да има клуб на Гунди

Гунди е лицето на българския футобл, смята Христо Иванов

Хасково е левскарски град и затова е повече от нормално тук да има фен-клуб на легендата Георги Аспарухов Гунди. Така инициаторите за създаването на клуба мотивираха очакваното с интерес събитие на 4-ти май. На него са поканени всички най-влиятелни лица в Българския футбол, начело с президента на БФС Боби Михайлов, както и футболисти ритали заедно с Аспарухов. Това ще бъде едва втория фен-клуб на Гунди в страната след този в Кюстендил, учреден преди 3 години.

Другата причина за учредяване на клуба, е че в момента футбола в Хасково е на дъното, каза един от инициаторите Митко Димитров. Н Нямаме футбол, нямаме отбор, но не значи че не трябва да се говори за футбол, поясни той. 4-ти май припомня рождената дата на Гунди и затова е избран за начална и за новия фен клуб.

Понеже много от младите не знаят кой е Георги Аспарухов-Гунди, сме подготвили 30 ДВД диска с мачове, репортажи и интервюта на легендата. Ще ги раздадем на феновете за да се запознаят с най-великия български футболист, развълнувано обясни 61 годишния Христо Иванов. Повече от 40 години той е фен на Аспарухов. Спомени, снимки, автографи и фланелки са подредени в специален кът в кафе-бар „Фен“. Този кът ще бъде преместен в бъдещия фен клуб. Учредяването му ще е от 17 часа, вторник, в голямата зала на НТС.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини