От х:

Днес в x:

3 °C

Хасковлии пушат цигари за 1.80. Прокуратурата погва шеф на ОБС. Преглед на регионалния печат

„Прокуратурата проверява шефа на ОБС в Баните” пише „Новинар Юг” във водещото си заглавие. От МВР и държавното обвинение ровят дали Муса Чолак е съставил протокол и документ с невярно съдържание. Става въпрос за 11 решения на местния общински съвет. Съветниците гласували промяна на подробния устройствен план, с която да се промени предназначението на имоти. Инж Муса Чолак обаче се подписва под протокол, в който пише „Променя се предназначението на имоти…” Малката промяна в случая означава създаването на нов документ, за който инженерът няма правомощия, коментират юристи. Отстрани обаче изглежда повече като изгубване в превода, отколкото като юридически казус.

„Дървото с най-добри програмисти в страната” Съвсем ненадейно хасковското школо се превърна в ударното звено на програмистиката в България. Иначе досега училището с право бе свързвано с постижения в строителство, озеленяване, мебелостроене… Както е тръгнало, току виж оттам излезе и новата звезда в астрофизиката или философията.

„4 серийни убийства за 13 години в Димитровград”-обстоен материал за положението в бригадирския град, на страница 7-ма.

На страница 3-та още димитровградска тематика: „Подпалиха заложените при лихвар возила” Изгорели са Крайслер и Мазда. Разследва се версията за умишлен палеж. Лихварят, Недялко Я. отпуска кеш на роми срещу коли. В момента се разследват алибитата на бившите собственици на подпалените автомобили.

„Плевнелиев бави пътя до Пясъчево” Силно разбития път между Симеоновград и Гълъбово отново е главен герой на публикация. Оказва се, че разрешителното за ремонтиране на пътя трябва да дойде не от транспортното, а от министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев, защото това е път който минава през две области. Трасето е в това състояние понеже е проектирано за 7 тонни камиони, а по него минават 20-тонни и нагоре. До края на 2010 ремонтът щял да започне.

Контрабандните цигари които пушат хасковлии, разследва вестник „Хасковска Марица” в своята тема на броя. Анонсът на страница първа е многозначителен-две кутии цигари от неизвестни марки, между тях 1.80 лв. Оказва се,  че на толкова пари пушачите могат да се снабдят с папироси, вместо на исканите в магазините 4.60 лв за български и 5 лв за вносни цигари. Вярно качеството е много по-ниско, но в тия времена на криза…В резултат от драстичното поскъпване на цигарите, легалните магазини се лишиха от клиентела за сметка на контрабандната борса в „Република”. А иначе се борим със сивата икономика и искаме да изкараме бизнеса на светло.

„ВиК бори измамниците със пластмасови пломби” Монитрат се нови пласмасови пломби срещу измамници, съобщават от водното дружество. Най-важната част от информацията е, че новите пломби ще са безплатни за хората.

„Президентът се покланя на Пеньо” Това ще е последното нещо което Георги Първанов ще направи при визитата си днес в бригадирския град.Преди това ще говори с бизнесът и ще посети 100-годишно училище.

НАП рови за лъжливи доходи от 1-ви май” водещо на страница втора. Данъчните ще засичат данните подадени от работодатели и служители и там където има разминаване ще размахва секирата.

Водещ материал на криминалната страница е за запалените коли на димитровградския лихвар.

Това бе по-интересното от днешната местна преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини