От х:

Днес в x:

Хасковлии пушат цигари за 1.80. Прокуратурата погва шеф на ОБС. Преглед на регионалния печат

„Прокуратурата проверява шефа на ОБС в Баните” пише „Новинар Юг” във водещото си заглавие. От МВР и държавното обвинение ровят дали Муса Чолак е съставил протокол и документ с невярно съдържание. Става въпрос за 11 решения на местния общински съвет. Съветниците гласували промяна на подробния устройствен план, с която да се промени предназначението на имоти. Инж Муса Чолак обаче се подписва под протокол, в който пише „Променя се предназначението на имоти…” Малката промяна в случая означава създаването на нов документ, за който инженерът няма правомощия, коментират юристи. Отстрани обаче изглежда повече като изгубване в превода, отколкото като юридически казус.

„Дървото с най-добри програмисти в страната” Съвсем ненадейно хасковското школо се превърна в ударното звено на програмистиката в България. Иначе досега училището с право бе свързвано с постижения в строителство, озеленяване, мебелостроене… Както е тръгнало, току виж оттам излезе и новата звезда в астрофизиката или философията.

„4 серийни убийства за 13 години в Димитровград”-обстоен материал за положението в бригадирския град, на страница 7-ма.

На страница 3-та още димитровградска тематика: „Подпалиха заложените при лихвар возила” Изгорели са Крайслер и Мазда. Разследва се версията за умишлен палеж. Лихварят, Недялко Я. отпуска кеш на роми срещу коли. В момента се разследват алибитата на бившите собственици на подпалените автомобили.

„Плевнелиев бави пътя до Пясъчево” Силно разбития път между Симеоновград и Гълъбово отново е главен герой на публикация. Оказва се, че разрешителното за ремонтиране на пътя трябва да дойде не от транспортното, а от министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев, защото това е път който минава през две области. Трасето е в това състояние понеже е проектирано за 7 тонни камиони, а по него минават 20-тонни и нагоре. До края на 2010 ремонтът щял да започне.

Контрабандните цигари които пушат хасковлии, разследва вестник „Хасковска Марица” в своята тема на броя. Анонсът на страница първа е многозначителен-две кутии цигари от неизвестни марки, между тях 1.80 лв. Оказва се,  че на толкова пари пушачите могат да се снабдят с папироси, вместо на исканите в магазините 4.60 лв за български и 5 лв за вносни цигари. Вярно качеството е много по-ниско, но в тия времена на криза…В резултат от драстичното поскъпване на цигарите, легалните магазини се лишиха от клиентела за сметка на контрабандната борса в „Република”. А иначе се борим със сивата икономика и искаме да изкараме бизнеса на светло.

„ВиК бори измамниците със пластмасови пломби” Монитрат се нови пласмасови пломби срещу измамници, съобщават от водното дружество. Най-важната част от информацията е, че новите пломби ще са безплатни за хората.

„Президентът се покланя на Пеньо” Това ще е последното нещо което Георги Първанов ще направи при визитата си днес в бригадирския град.Преди това ще говори с бизнесът и ще посети 100-годишно училище.

НАП рови за лъжливи доходи от 1-ви май” водещо на страница втора. Данъчните ще засичат данните подадени от работодатели и служители и там където има разминаване ще размахва секирата.

Водещ материал на криминалната страница е за запалените коли на димитровградския лихвар.

Това бе по-интересното от днешната местна преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини