От х:

Днес в x:

Дървото бие математици на програмиране

Програмистите-отличници на Дървото/Димитър Делчев, Сашо черкезов и Ивелин Георгиев/ 

Хасковската гимназия по Дървообработване и строителство надделя над Образцова математическа гимназия Пловдив и спечели първо място в националното състезание по програмиране, част от панорамата на професионалните гимназии в страната. Част от матаматическите гимназии /които се водат профилирани/ имат и професионални паралелки, обясниха куриоза от хасковското училище-отличник. Пред таланта на отбора воден от Веска Петкова склонили глава дори учениците от технологичното училище по електроника и електронни системи гр. София, към Техническия университет. Общо 157 училища в страната конкурираха нашите.

Освен отборна, хасковския тим има и индивидуална първа награда за програмиране. Тя е за 12-класника Димитър Делчев.

Отличните резултати допълни и тимът по парково озеленяване. Маргарита Кирилова, Нина Боботанова и Георги Георгиев от 11-ти Е клас, спечелиха второ място. Те смаяха журито със смела интерпретация на огромен бутиков букет от орхидеи, рози и антуриум. Друга част от конкурса бе в изкуството на Икебана.

Озеленителите Нина и Маргарита. между тях е Георги

Мебелистите на Сторителната гимназия заслужиха трето място с майсторска изработка на маса и столче. 10-класника Николай Грозев пък бе награден за дърворезба.

Мебелистите Пламен Петков и Тихомир тосков

Хасковската гимназия е едно от най-добре представилите се училища на националната Панорама, доволен бе директора Александър Батимов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини