От х:

Днес в x:

Тарашат пазарите за контрабанден тютюн, 4-ма с глоби

Масирани акции на икономическа полиция в Хасково, Харманли и Димитровград през почивните дни, доведе до конфискуването на 365 кутии безакцизни цигари и 20 килограма пакетиран тютюн без бандерол. Прицел на полицаите са били кооперативни пазари, лични автомобили и частни домове.

Днес по обяд на харманлийския кооперативен е бил засечен 31 годишен мъж с 198 кутии безакцизни цигари. Харманлиецът ги е продавал под масата на пазара. След проверка на колата му, товарен „Мерцедес“ са открити и 15 кила пакетиран тютюн, също без акциз.

5 кила тютюн са иззети от 53 годишен хасковлия на местния зеленчуков пазар, а от 51 годишна жена на „Веспрем“ са конфискувани 96 кутии цигари. Полицията е влязла и в частен дом на улица "Първа" в квартал Изгрев, Димитровград. Там са конфискувани 71 кутии цигари. 29 годишния собственик на дома е изгорял и по друга линия-за наличието на 6 литра безакцизен алкохол. Стоката на нарушителите е конфискувана, наложени са им актове.

На административна санкция подлежат всички които притежават дори и една кутия безакцизни цигари, предупреждават от пресслужбата на полицията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини