От х:

Днес в x:

Месечна помощ срещу 14 дни труд

Безработните в трудоспособна възраст, които не са включени в програма по заетост вече ще полагат обществено полезен труд по четири часа в продължение на 14 дни. Промяната припомни на брифинг директорът Регионална служба "Социално подпомагане" Грета Иванова. За да получаване месечна помощи от 40 лв. преди изменението бяха достатъчни 5 дни. Ако безработният откаже да работи в полза на дължавата, той губи средствата за два месеца. При втори отказ правото се губи за две години.

Шефката припомни още, че за получаване на детските добавки освен обичайните документи родителите трябва да представят и служебна бележка за направените имунизации и профилактични прегледи на наследниците им.

През първото тримесечие на годината са изплатени детски помощи в размер на 276 120 лева. С еднократна помощ за близнаци до 1 година са подпомогнати седем семейства. Общата сума е 16 800 лева. Средства от социалното министерство са получили 171 бременни жени на обща стойност 26 273 лева. Финансова помощ са получили и 12 студентки с деца под 1 година. За тях са отпуснати 34 000 лева.

165 семейства са загубили правото на детски добавки заради неизвинени отсъствия. Първенството по бягства от час държи община Димитровград, където са санкционирани 59 семейства. В Хасково те са 45.

От социалната служба съобщиха още, че 21 неоснователно са получили парична помощ за инвалиди в общ размер 600 лева. Нарушението е констатирано и средствата били са възстановени, допълни Грета Иванова.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини