От х:

Днес в x:

Майка се жалва от насилие в детска градина. Шестокласник бит заради чат. Преглед на печата

Майка се жалва от насилие в детска градина, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 4 страница. Става дума за забавачката „Ян Бибиян”, в която едно от децата в предучилищната група било „лидер”. Около тази дума се въртят коментарите на родители и педагози. „Лидерът” пердашел дете в коридора, става ясно от думите на една от майките. Родителката на „лидера” пък била председател на настоятелството.

Дано в случая да не става дума отново за пари, защото би било повече от отвратително.

Улица скочи срещу поголовни глоби, другият акцент от първа страница в „Хасковска Марица”. Улицата е „Георги Кирков”.

Ваньо Танов нареди проверка на митница Свиленград, пише във водещия материал на 2 страница. Шефът на агенция „Митници” разпоредил проверката, след като се оказа, че един автобус бил обработен на Капитан Андреево, а после мобилната група откри цяла незаконна дрогерия в него. Там всички са брат, баща, сестра, рода дълга и голяма, коментира Танов. Какво да направя, пита риторично той, да закрия митница Свиленград ли?

Тишина в прокуратурата, не искат журналисти, акцент на 3 страница в броя. Главният обвинител Борис Велчев подписал наредба, с която забранява на прокурорите да контакуват с медиите. Само говорителите били упълномощени.

Ексдепутат смени джипа с лада, пише още в броя. Става дума за бившия атакист Георги Димитров. Джипът му бе опожарен наскоро, а 30-годишната лада била на баща му.

Шестокласник пребит заради чат, водещо заглавие в „Новинар юг”. Битият ученик е от Спортното, биячите – от „Христо Смирненски”.

Не може да не направи впечатление, че и в двете регионални издания водещите новини са свързани с насилие в сферата на образованието. Но по-лошото е, че това може би е само началото.

Хасковско жлътва – рапицата утроена, пише в акцента на 2 страница. Тя се използва като суровина за производство на биодизел. ЕС вдига изискваното съдържание на биогоривото в дизела до 15 процента, с това се обяснява засиленият интерес към тази култура.

Пиян шофира на 2 ракии в 10 сутринта, акцент от криминалната страница. Най-големият Марко Тотев вчера в Хасково се оказа Али Мустафа. Полицаите демонстрираха пред репортери новите модели дрегери, а Алито налетя право на тях. 1.37 промила алкохол в кръвта и Али бе отведен с патрулката право в ареста.

На двойки често се караме, но пак побеждаваме. Интервю със сестрите Габриела и Стефани Стоеви – на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини