От х:

Днес в x:

Чистката във ВиК продължава, Стойчев изрита още трима

инж. Петко Стойчев

Уволненията на служители във ВиК-Хасково продължават, научи Haskovo.net. От началото на тази седмица е отстранен началникът на район Ивайловград инж. Иван Иванов. На негово място е назначен Христо Праматаров, който до момента бе инспектор "инкасо" в същия район. Един от кадрите с най-много опит в системата, главният инженер Лидия Атанасова, също е без работа от понеделник. Жената е уволнена само година преди пенсията си. На нейно място е назначен Никола Каракехайов, досегашен началник на селските райони в община Хасково. Последната рокада е отстраняването на секретарката на шефа. До днес явно тя нямаше заместник, защото телефоните в директорския кабинет даваха непрекъснато свободно, независимо от броя позвънявания.

Ще има още съкращения, каза за Haskovo.net управителят Петко Стойчев. „5 месеца чакам хората от стария ръководен екип да си свършат работата, но няма никакъв напредък. Иван Иванов има най-много недобори от общинските дружества на ВиК. Точно за това на мястото му се назначава главният инспектор инкасо, който има опит в събирането на стари задължения“, поясни Стойчев. Лидия Атанасова ще остане в системата на ВиК, но на друга позиция. Причина за промяната на статута и са здравословни проблеми, допълни шефът.

От 18-ти март, когато започнаха съкращенията в системата на ВиК, до момента са отстранени над 10 души, включително 90 % от ръководните кадри.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини