От х:

Днес в x:

Строителите от региона чакат 200 млн. Харманлиец гине в челен удар. Преглед на регионалния печат

"200 млн. си чакат строители" водещо заглавие във "Новинар Юг". Толкова пари дължи държавата на строителните фирми от региона. Парите са за завършени обекти в хасковско и страната. Тези милиони се дължат от миналата година, никой не ни пита как караме без тях, оплаква се на страниците на вестника, председателят на хасковската строителна камара Александър Киримов. Дейността на фирмите в бранша продължавала да се свива, допълва той.

"СДС: Шефът на митницата е зависим от "хамелеоните". СДС Свиленград показва че съществува с декларация срещу шефът на митницата Филип Александров. Той бил пратенник на софийски "хамелеони". Звучи като поредна акция на МВР, само че с "лек" политически оттенък.

"Харманлиец гине в челен удар с бус".Катастрофата станала край град Садово, Пловдивско. Лек автомобил Форд управляван от харманлиец навлезнал в лентата за насрещното движение и се врязъл в бус. Снимка със смазаното возило "краси" първа страница.

"19 месеце затвор за похитителите на инвалид" До леката присъда се стигнало след извънсъдебно споразумение.

"С  двама мразени - 3 пъти повече данъци" Дуо съдебни изпълнители вкараха в общинската хазна 541 млн лева стари задължения"

"Втора помпа в Свиленград" ВиК съоръжението ще пази града от нови наводнения. По време на тазгодишните, града остана без вода за пиене, макар гражданите да газеха във вода.

Анонимни поети и склуптори говорят за изкуство на 6-та и 7-ма страница. Хранително-вкусовите навици на футболисти съобщени на спортната 5-та страница. Хубаво девойче по бански на последната. Това между другото е мис "Димитровград" която била допусната до конкурса мис "България". Нека се види че в бригадирския град няма само "перхидролени травестити", има и истински жени. Които все още не са перхидролени.

"3 черни шапки и чифт ръкавици разплитат отвличане" заглавие над главата на "Хасковска Марица".Това са веществени доказателстав по случая с отвличането, което Антон Божиков-Белия организирал на инвалид. Той бе осъден на 13 месеца затвор, но ще излезе на свобода след 3 седмици, щото другото време прекарал из арестите. До леката присъда се стигнало след споразумение с прокуратурата.

"Челен удар на Е-80 уби харманлиец" водещо заглавие във вестникът. Това се е случило в Пловдивско, край Садово. Останалите граждани от региона включително и край изригналия вулкан в Исландия са невредими. За другите точки на света, се чака потвърждение.

"Дъжд и студ през уикенда" Тоест около 10-на градуса, максимум до 15. Уикендът не става за разходки навън, предупреждават метеоролозите.

"4 златни медала за СК "Торнадо" от Швеция". Хасковските каратисти се изявиха отлично на международен турнир по Кофу-кан карате в скандинавската държава. Браво.

"Спортисти в конфликт с Младежкия център" След десет години безвъзмездно ползване на зала, от ОП "Младежки център" настояват СК "Гранд" да им плаща по 10 лв на час за залата в която децата тренират спортни танци. По изчисленя на клуба, това са около 1500 лв на месец. В "Гранд" тренират танци към 50-тина деца. Макар да плащат такси, едва ли могат да съберат такава сума за наем. Май такива печалби нямат и половината от търговските заведения в центъра. Докъде се докараха нещата. Да се бори криза, като се рендосват и малкото хора които организират децата ни за спорт. Ако ОП/общинско предприятие/"Младежки Център" иска да бъде печелившо преидприятия, да раздаде площта си на кафенета и дискотеки. Децата пък на спокойстиве ще си пушат трева по улиците. Всички ще са доволни.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини