От х:

Днес в x:

24 °C

Кметът вдигна колата на Мидов. Без шофьорски изпити от днес. Преглед на регионалния печат

„Кметът вдигна колата на Мидов” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Окръжния прокурор си паркирал колата в уличката до съда и отишъл да обвинява. Излязъл и какво да види, колата му я няма. Подал сигнал за изчезнало возило, но после разбрал, че не било откраднато, ами репатрирано. Прокурорът си върнал колата срещу 27 лв глоба. Вестникът се чуди, не му ли знаят колата на Мидов, че я вдигат?! Така де, в Хасково малко коли се разпознават веднага и точно те ли са проблема за движението? Прокурор е това все пак. При това на наказателни дела срещу кмета. За вестникът явно, има намек за конспирация.

„Масонският елит се събра в Свиленград” тема на броя, развита на страница 4-та. Те окупирали елитно заведение в Свиленград. И населили паркинга пред него с елитни коли, чиито снимки ще накарат почитателите на марковите возила да скърцат със зъби. Елитна му работа.

„300 семейства плащат без да ползват ток” водещо заглавие от първа страница. Тоест ползват ток, но на 140 волта, а си плащат за 220. Това става в хасковския квартал "Гара Движение". Той е разделен наполовина от EVN - едните са с подменени стълбове и кабели, другите не са. Тия вторите не били в регулация, обясняват от Енергото. Макар че се водят електрифицирани, там не могат да си включат бойлер и си топлят вода на газови котлони.

„Хипермаркет строят зад математическата”, „Въртят инспекторите на ДАА” още заглавия от първа страница.

На 2-ра : „Скриха цигарите”. Бакалиите спрели търговията с цигари, папироси с нови цени-само в големите магазини, уточнява вестникът.

„Без шофьорски изпити от днес” предупреждава вестник „Новинар Юг”. 20 учебни коли от хасковско тръгват на протест към София днес. Друга част от протестните мерки е, че се спира подаването на документи за шофьорски изпити. Инструкторите искат да се премахнат недомислиците в подготовката и изпитването на водачи и да се престане с тормозът от страна на държавата. Тя ги кара да правят огромни разходи/ за офис и секретарка например/ и ги скъсва от проверки и глоби.

„1000: Затвор за мъчителите на кучета” Толкова хасковлии се подписаха под искането за по-строги санкции за садистите над домашни животни.

„200 фелдшери на протест” Съсловието протестира заради орязаните му права. Задължени са да членуват в сестринската организация и да плащат солидни суми за това. Нямат обаче право да лекуват пациенти и дори не се водят здравни работници. Фелдшерите са „нелегалните спасители в ръжта” както пише вестникът в обширен материал на страница 6-та. Те спасяват положението по селата, при условие че никой лекар не ще да ходи да работи там.

„Вкарват в търгове авантаджиите на земи” Тези които искат да работят общински земи трябва да се явят на търг и да я наемат или закупят. За това предупреждават от община Димитровград. Така щяло да се пресече незаконната практика на заграбване на земеделски земи от общинския фонд, с които после се кандидатства за земеделски субсидии. В същото време наемът на декар по селата от общината е около 10-на лева годишно.

„Бележка от затвора дъни грабител” водещо на страница 3-та. Двама нападнали и пребили хасковлия за да му задигнат 200 лв. Когато се освестил човекът повикал полиция. Те пък открили бележка с името на един от нападателите и свидетелство за изтърпяното от него наказание в затвора за кражби. Извършителят бил бързо заловен и по всяка вероятност пратен за нова бележка.

„У-шу: Кръв и два пъти злато за Димитровград” Денислав Михайлов и Александър Драгиев донесоха два златни медала за Димитровград от държавното първенство по китайските бойни изкуства У-Шу.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини