От х:

Днес в x:

0 °C

Кметът вдигна колата на Мидов. Без шофьорски изпити от днес. Преглед на регионалния печат

„Кметът вдигна колата на Мидов” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Окръжния прокурор си паркирал колата в уличката до съда и отишъл да обвинява. Излязъл и какво да види, колата му я няма. Подал сигнал за изчезнало возило, но после разбрал, че не било откраднато, ами репатрирано. Прокурорът си върнал колата срещу 27 лв глоба. Вестникът се чуди, не му ли знаят колата на Мидов, че я вдигат?! Така де, в Хасково малко коли се разпознават веднага и точно те ли са проблема за движението? Прокурор е това все пак. При това на наказателни дела срещу кмета. За вестникът явно, има намек за конспирация.

„Масонският елит се събра в Свиленград” тема на броя, развита на страница 4-та. Те окупирали елитно заведение в Свиленград. И населили паркинга пред него с елитни коли, чиито снимки ще накарат почитателите на марковите возила да скърцат със зъби. Елитна му работа.

„300 семейства плащат без да ползват ток” водещо заглавие от първа страница. Тоест ползват ток, но на 140 волта, а си плащат за 220. Това става в хасковския квартал "Гара Движение". Той е разделен наполовина от EVN - едните са с подменени стълбове и кабели, другите не са. Тия вторите не били в регулация, обясняват от Енергото. Макар че се водят електрифицирани, там не могат да си включат бойлер и си топлят вода на газови котлони.

„Хипермаркет строят зад математическата”, „Въртят инспекторите на ДАА” още заглавия от първа страница.

На 2-ра : „Скриха цигарите”. Бакалиите спрели търговията с цигари, папироси с нови цени-само в големите магазини, уточнява вестникът.

„Без шофьорски изпити от днес” предупреждава вестник „Новинар Юг”. 20 учебни коли от хасковско тръгват на протест към София днес. Друга част от протестните мерки е, че се спира подаването на документи за шофьорски изпити. Инструкторите искат да се премахнат недомислиците в подготовката и изпитването на водачи и да се престане с тормозът от страна на държавата. Тя ги кара да правят огромни разходи/ за офис и секретарка например/ и ги скъсва от проверки и глоби.

„1000: Затвор за мъчителите на кучета” Толкова хасковлии се подписаха под искането за по-строги санкции за садистите над домашни животни.

„200 фелдшери на протест” Съсловието протестира заради орязаните му права. Задължени са да членуват в сестринската организация и да плащат солидни суми за това. Нямат обаче право да лекуват пациенти и дори не се водят здравни работници. Фелдшерите са „нелегалните спасители в ръжта” както пише вестникът в обширен материал на страница 6-та. Те спасяват положението по селата, при условие че никой лекар не ще да ходи да работи там.

„Вкарват в търгове авантаджиите на земи” Тези които искат да работят общински земи трябва да се явят на търг и да я наемат или закупят. За това предупреждават от община Димитровград. Така щяло да се пресече незаконната практика на заграбване на земеделски земи от общинския фонд, с които после се кандидатства за земеделски субсидии. В същото време наемът на декар по селата от общината е около 10-на лева годишно.

„Бележка от затвора дъни грабител” водещо на страница 3-та. Двама нападнали и пребили хасковлия за да му задигнат 200 лв. Когато се освестил човекът повикал полиция. Те пък открили бележка с името на един от нападателите и свидетелство за изтърпяното от него наказание в затвора за кражби. Извършителят бил бързо заловен и по всяка вероятност пратен за нова бележка.

„У-шу: Кръв и два пъти злато за Димитровград” Денислав Михайлов и Александър Драгиев донесоха два златни медала за Димитровград от държавното първенство по китайските бойни изкуства У-Шу.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини