От х:

Днес в x:

Кметът вдигна колата на Мидов. Без шофьорски изпити от днес. Преглед на регионалния печат

„Кметът вдигна колата на Мидов” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Окръжния прокурор си паркирал колата в уличката до съда и отишъл да обвинява. Излязъл и какво да види, колата му я няма. Подал сигнал за изчезнало возило, но после разбрал, че не било откраднато, ами репатрирано. Прокурорът си върнал колата срещу 27 лв глоба. Вестникът се чуди, не му ли знаят колата на Мидов, че я вдигат?! Така де, в Хасково малко коли се разпознават веднага и точно те ли са проблема за движението? Прокурор е това все пак. При това на наказателни дела срещу кмета. За вестникът явно, има намек за конспирация.

„Масонският елит се събра в Свиленград” тема на броя, развита на страница 4-та. Те окупирали елитно заведение в Свиленград. И населили паркинга пред него с елитни коли, чиито снимки ще накарат почитателите на марковите возила да скърцат със зъби. Елитна му работа.

„300 семейства плащат без да ползват ток” водещо заглавие от първа страница. Тоест ползват ток, но на 140 волта, а си плащат за 220. Това става в хасковския квартал "Гара Движение". Той е разделен наполовина от EVN - едните са с подменени стълбове и кабели, другите не са. Тия вторите не били в регулация, обясняват от Енергото. Макар че се водят електрифицирани, там не могат да си включат бойлер и си топлят вода на газови котлони.

„Хипермаркет строят зад математическата”, „Въртят инспекторите на ДАА” още заглавия от първа страница.

На 2-ра : „Скриха цигарите”. Бакалиите спрели търговията с цигари, папироси с нови цени-само в големите магазини, уточнява вестникът.

„Без шофьорски изпити от днес” предупреждава вестник „Новинар Юг”. 20 учебни коли от хасковско тръгват на протест към София днес. Друга част от протестните мерки е, че се спира подаването на документи за шофьорски изпити. Инструкторите искат да се премахнат недомислиците в подготовката и изпитването на водачи и да се престане с тормозът от страна на държавата. Тя ги кара да правят огромни разходи/ за офис и секретарка например/ и ги скъсва от проверки и глоби.

„1000: Затвор за мъчителите на кучета” Толкова хасковлии се подписаха под искането за по-строги санкции за садистите над домашни животни.

„200 фелдшери на протест” Съсловието протестира заради орязаните му права. Задължени са да членуват в сестринската организация и да плащат солидни суми за това. Нямат обаче право да лекуват пациенти и дори не се водят здравни работници. Фелдшерите са „нелегалните спасители в ръжта” както пише вестникът в обширен материал на страница 6-та. Те спасяват положението по селата, при условие че никой лекар не ще да ходи да работи там.

„Вкарват в търгове авантаджиите на земи” Тези които искат да работят общински земи трябва да се явят на търг и да я наемат или закупят. За това предупреждават от община Димитровград. Така щяло да се пресече незаконната практика на заграбване на земеделски земи от общинския фонд, с които после се кандидатства за земеделски субсидии. В същото време наемът на декар по селата от общината е около 10-на лева годишно.

„Бележка от затвора дъни грабител” водещо на страница 3-та. Двама нападнали и пребили хасковлия за да му задигнат 200 лв. Когато се освестил човекът повикал полиция. Те пък открили бележка с името на един от нападателите и свидетелство за изтърпяното от него наказание в затвора за кражби. Извършителят бил бързо заловен и по всяка вероятност пратен за нова бележка.

„У-шу: Кръв и два пъти злато за Димитровград” Денислав Михайлов и Александър Драгиев донесоха два златни медала за Димитровград от държавното първенство по китайските бойни изкуства У-Шу.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини