От х:

Днес в x:

Мъж кълца жена си заради развод, законът го пази

Вера Колева

31-годишната Вера Колева от Хасково бе наръгана с кухненски нож в корема от съпруга си Николай Недялков Колев около 23 часа снощи. Жената е била откарана с опасност за живота в хасковската хирургия, където е претърпяла животоспасяваща операция. Вера е изкарала късмет - ножът е пронизал стомаха и, но е минал на сантиметър от далака. В момента състоянието и е стабилно.

Причината за нападението на Николай е, че жена му подала молба за развод. Двамата не живеят заедно от 8 месеца. Съпругът е в хасковското село Стамболийски, а Вера живее с 4-годишната си дъщеря на ул. „Македония“ 76. По думите и, снощи тя била в кухнята, където приготвяла сок за дъщеря си. Мъжът и влязъл през незаключената врата, взел кухненския нож с най-дълго острие и атакувал без много приказки. Казал единствено: „Ще те убия“. Вкарал я в банята и забил ножа в корема и.

„Не ми нанесе следващ удар, защото му обещах всичко, което иска да чуе“, каза младата жена. След заминаването му Вера припълзяла до телефона и викнала Бърза помощ. Малко след това напададелят е бил задържан.

Вера най-много съжалява, че дъщеря и е видяла кръвта по стените и пода на банята. „Ще го съдя. Не искам да причини това и на друга“, категорична е тя.

Жалба от нейна страна е единственият вариант Николай да бъде наказан, коментираха юристи. Понеже бракът им все още не е разтрогнат, не може да му бъде повдигнато обвинение. Сметка за нанесената средна телесна повреда може да му бъде търсена само по Закона за домашното насилие. Ако Вера не пусне жалба и съдът не образува дело от частен характер, Николай ще бъде освободен. Държавата няма да го съди.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини