От х:

Днес в x:

МВР служител блъсна дете, потулиха случая. Преглед на печата

Младши инструкторът Варадин Хаджиев ударил с реното си 6-годишно момче на ул. „Чучулига”, а от МВР потулили случая, пише във водещо заглавие днес „Хасковска Марица”. Инцидентът станал миналия четвъртък, 25 март, а в официалната информация от ОДП имало само няколко думи за него.

По информация на вестника Хаджиев работи в пожарната, която е структура на МВР. Брат му Недан Хаджиев пък е заместник директор на ОДП.

Великден потопи и бакалиите, и супермаркетите, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Надеждите на търговците за въскресение на бизнеса на Великден не се сбъднали. Двойно по-ниски обороти отчитали магазините за хранителни стоки. Темата е развита на цялата 4 страница. Останалите търговци също отчитат намалял оборот.

Аптеки бягат от касата заради фалити, пише още на страницата. Фармацевтите се отцепвали от Здравната каса заради забавените плащания. Според изданието, което цитира мнения на аптекари, ситуацията в Хасково става критична.

Скандални сделки за земя тресат Харманли и Тополовград, пише в акцента на втора страница. Там общинските съвети разглеждали преди празниците предложения за продажба на терени. Единият – в близост до трасето на магистралата, вероятно ще влезе в комисията по корупция към областната администрация заради съмения в нечисти интереси.

Болницата без заплати за празника, пише още на страницата. През почивните дни през Спешното са минали 620 пациенти, отчитат оттам.

19-годишен уби връстник за 50 лева, акцент от криминалната страница. Става дума за инцидента в Узунджово, при който почина младо момче. Спорът бил за 50 лева. Извършителят е задържан.

Сантиров и Попов остават в ареста, информира още вестникът. Двамата хасковлии са обвинени в посредничество при опит на бившия военен министър Николай Цонев да подкупи следовател.  

Днес „Новинар юг” няма. Първият брой на изданието след празниците ще излезе утре.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини