От х:

Днес в x:

Рибарски проверки по Великден: 6 без билет, 2 с парашут

Служителите от ИАРА и Красимир Гогов / в ляво/ и Гюнай Юсуф проверяват билета на хасковски риболовец на язовир „ Светлина”

Дори големия християнски празник – Великден не попречи на местното звено на служителите от  Агенция по рибарство и аквакултури – ИАРА, да осъществят поредната си рутинна проверка по местните водоеми. Обекти на проверките  за нарушения, бяха язовири и реки в региона в радиус от 100 км.

На Карамандере под яз. Книжовник, са съставени 6 акта  за липса на риболовни билети, а уловът на санкционираните върнат обратно във водата. Проверени бяха още реките Банска /в района на Гарваново и Татарево/, Марица /край Димитровград, Симеоновград, Харманли и Любимец/, а на река Гуролейка, на вливането й в Марица,  са съставени още 2 акта за употреба на „парашут”. При проверката на язовирите „Бански”, „Светлина” и защитената зона „Злато поле” няма установени нарушения.

„Контролът ще продължава, независимо дали е делник или празник” – заявиха дежурните днес  инспектори от ИАРА - Илия Жеков, Красимир Гогов и Гюнай Юсуф. „Резултатите от проверките сочат, че вече голяма част от рибарите са с билети, което е показател за едно добросъвестно отношение към закона, макар уловът  понякога да надхвърля допустимите норми”, допълни още Гюнай Юсуф.

Щерю Щерев

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини