От х:

Днес в x:

Кон управлява Хасково, куче областта. Гербер краде вода. Преглед на регионалния печат

„Гербер краде вода” съобщава в челно заглавие вестник „Новинар Юг”. Герберът е секретарят на Бойковата партия в Минерални Бани Иван Вълчев. Имал акт за 13 хиляди лева за незаконен байпас към хотела му „Виктория” в Баните. От ВиК-Хасково се заканват да го гонят до дупка. Вълчев обаче отрича да има такава вода, защото обектът не работил от 3 години. Той проверил задълженията си и се оказало че няма такова нещо. Понеже Вълчев е и тартор на фен клуба на ЦСКА в областта, нещата са поставени в контекста на футболно заяждане. Хубаво заяждане-за 13 бона.

„Ния от Хасково-8-ма по акъл” 3-токласничката от ОУ „ИВан Рилски” е най-умната третокласничка в областта, след като единствена се класира за националното състезание по всички предмети организирано от МОН. Само 1.5 точки я отделиха от първото място. Остана 8-ма.

„Арест за Цонев Попов и Сантиров” Триото арестувано за подкупи и щети нанесени на държавата. Цонев е бишия военен министър на България, Попов-бивш секретар в министерството на финансите. Сантиров пък е съдия от Софийски градски съд. Последните двама били от Хасково. Подкупът, за който били закопчани е 20 хиляди евро.

„Автобуси с пиратски курсове до Хасково” Фирми возят до Хасково без да имат лиценз за това, алармира един местните превозвачи Себахтин Исмаил. Държавната Аавтомобилна Администрация знаели за това. Имали и глоба за случая-от 100 до 200 лв. Не се казва колко са глобени, може би защото трябва да се хванат на място. Нещо което „Новинар” са успели. Снимка е зясякла автобус на русенската фирма „Юркеден” да сваля пътници току пред бариерата на хасковската автогара. После продължава за Момчилград. Лицензът на тази фирма бил да вози пътници за Хасково само в обратно направление. Не е известно колко е глобена „Юркеден” въпреки документалното доказателство.

„Съдия от Хасково арестуван заради ексминистър” - водещо заглавия в "Хасковска Марица".Съдията Петър Василев Сантиров всъщност е съдия в София, но е бил родом от Хасково. Бил посредник за 20 хиляди евро подкуп от ексвоенния министър Цонев, които трябвало да бъдат предадени на съдията гледащ наказателното дело срещу Цонев. Попов също бил посредник в схемата.

„10 лекари отиват в Спешното” Графиците там са запълнени от медици от други отделения. Иначе в Спешно си работи само началникът му д-р Кючуков

„Уволняват митничари за конфликт на интереси” Очаква се нова чистка на митница Свиленград до дни.

„Регионът се изнася към Турция за Великден” 447 лв струват 6 дни в Кападокия, религиозен туризъм в Гърция за 160 лв. Цели два автобуса потеглили с такива намерения към Турция, брои вестника.

„Кон управлява Хасково, куче областта” на страница 4-та, където обикновено се помещава темата на броя. Това е по китайския календар. Какви са характерните качества за Коня, под чиито знак е градоначалникът Георги Иванов: Често успява в политиката, но не са толкова умни, колкото изглеждат. Лесно губят търпение, като по тоя начин се лишават от плодовете на усилията си. Егоцентрик, ще стъпче без угризения всеки който му се изпречи на пътя му. Куче е областният Румен Данев. Кучето е борец. Непрекъснато нащрек, крайно упорито. Кметът на Димитровград Стефан Димитров е змия. Според китайците, това са най-умните, но и най-алчните животни. Можем да наречем кметицата на Тополовград Емилия Карачолова коза, а кметът на Харманли Михаил Лисков-Петел. Дадени са и спецификациите на съответните животинки според китайците.

Не става ясен смисълът на статията, понеже все пак не живеем в Китай, а в България. Но това си е решение на колегите, страници имат да пълнят все пак.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини