От х:

Днес в x:

3 °C

Кон управлява Хасково, куче областта. Гербер краде вода. Преглед на регионалния печат

„Гербер краде вода” съобщава в челно заглавие вестник „Новинар Юг”. Герберът е секретарят на Бойковата партия в Минерални Бани Иван Вълчев. Имал акт за 13 хиляди лева за незаконен байпас към хотела му „Виктория” в Баните. От ВиК-Хасково се заканват да го гонят до дупка. Вълчев обаче отрича да има такава вода, защото обектът не работил от 3 години. Той проверил задълженията си и се оказало че няма такова нещо. Понеже Вълчев е и тартор на фен клуба на ЦСКА в областта, нещата са поставени в контекста на футболно заяждане. Хубаво заяждане-за 13 бона.

„Ния от Хасково-8-ма по акъл” 3-токласничката от ОУ „ИВан Рилски” е най-умната третокласничка в областта, след като единствена се класира за националното състезание по всички предмети организирано от МОН. Само 1.5 точки я отделиха от първото място. Остана 8-ма.

„Арест за Цонев Попов и Сантиров” Триото арестувано за подкупи и щети нанесени на държавата. Цонев е бишия военен министър на България, Попов-бивш секретар в министерството на финансите. Сантиров пък е съдия от Софийски градски съд. Последните двама били от Хасково. Подкупът, за който били закопчани е 20 хиляди евро.

„Автобуси с пиратски курсове до Хасково” Фирми возят до Хасково без да имат лиценз за това, алармира един местните превозвачи Себахтин Исмаил. Държавната Аавтомобилна Администрация знаели за това. Имали и глоба за случая-от 100 до 200 лв. Не се казва колко са глобени, може би защото трябва да се хванат на място. Нещо което „Новинар” са успели. Снимка е зясякла автобус на русенската фирма „Юркеден” да сваля пътници току пред бариерата на хасковската автогара. После продължава за Момчилград. Лицензът на тази фирма бил да вози пътници за Хасково само в обратно направление. Не е известно колко е глобена „Юркеден” въпреки документалното доказателство.

„Съдия от Хасково арестуван заради ексминистър” - водещо заглавия в "Хасковска Марица".Съдията Петър Василев Сантиров всъщност е съдия в София, но е бил родом от Хасково. Бил посредник за 20 хиляди евро подкуп от ексвоенния министър Цонев, които трябвало да бъдат предадени на съдията гледащ наказателното дело срещу Цонев. Попов също бил посредник в схемата.

„10 лекари отиват в Спешното” Графиците там са запълнени от медици от други отделения. Иначе в Спешно си работи само началникът му д-р Кючуков

„Уволняват митничари за конфликт на интереси” Очаква се нова чистка на митница Свиленград до дни.

„Регионът се изнася към Турция за Великден” 447 лв струват 6 дни в Кападокия, религиозен туризъм в Гърция за 160 лв. Цели два автобуса потеглили с такива намерения към Турция, брои вестника.

„Кон управлява Хасково, куче областта” на страница 4-та, където обикновено се помещава темата на броя. Това е по китайския календар. Какви са характерните качества за Коня, под чиито знак е градоначалникът Георги Иванов: Често успява в политиката, но не са толкова умни, колкото изглеждат. Лесно губят търпение, като по тоя начин се лишават от плодовете на усилията си. Егоцентрик, ще стъпче без угризения всеки който му се изпречи на пътя му. Куче е областният Румен Данев. Кучето е борец. Непрекъснато нащрек, крайно упорито. Кметът на Димитровград Стефан Димитров е змия. Според китайците, това са най-умните, но и най-алчните животни. Можем да наречем кметицата на Тополовград Емилия Карачолова коза, а кметът на Харманли Михаил Лисков-Петел. Дадени са и спецификациите на съответните животинки според китайците.

Не става ясен смисълът на статията, понеже все пак не живеем в Китай, а в България. Но това си е решение на колегите, страници имат да пълнят все пак.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини