От х:

Днес в x:

Арестуваха сина на бивш атакист. Глобите ни - в интернет. Преглед на печата

Синът на общинския съветник и бивш шеф на Атака в Хасково Георги Майоров е бил арестуван и държан 24 часа в ареста, информира „Хасковска Марица”. Митко Георгиев бил закопчаван три пъти в последната година и половина, твърди бащата, който смята, че това е политически удар срещу него самия.

Съветниците си спасиха заплатите от кризата, пише в другия акцент в днешния брой на „Хасковска Марица”. Съветниците, повечето от които са представители на едрия бизнес, отказаха да намалят с 50 на сто възнагражденията си.

Похвалиха областния за Капитан Андреево, пише още на първа страница. Високата оценка е на комисия от ЕК за граничния пункт. Тя гласи: „Изпълнение над очакваното”.

Протестират срещу опасен мост на Марица, акцент от втора страница. Властта в Димитровград скача срещу дупките по Околовръстния път. Той е собственост на Пътното.  

Индже наследи Окуджава за международния Пеньо, пише на 4 страница. Става дума за турския поет Йоздемир Индже, лауреат на престижната награда, чийто първи носител е Булат Окуджава.

Новото Хасково с първа победа, пише на спортната страница. Тимът на областния град се наложил като гост над отбора на село Бисер.

Глобите на хасковлии – в интернет, пише в челния материал на първа страница в „Новинар юг”. Това решиха съветниците в петък. На официалния сайт на общината ще се отвори отделна секция, където всеки може да провери с колко е бил глобен за неправилно паркиране.

Отрязаха крака на измръзналия Стоян, пише още на страницата. 49-годишният Стоян Колев от село Елена остана без един крак, след като измръзна при запой по време на последния сняг.

Кризата подмина заплатите в ОбС Хасково, акцент от втора страница. Темата е скандалното гласуване в петък.

Шестима съдят прокуратурата, пише на 3 страница. Това става ясно от отчета на окръжния съд. Търсенето на обезщетение за несправедливо обвинение е по Закона за отговорността на държавата.

Вместо 194 бона – тапа за „Вторични суровини”, заглавие от 6 страница. Материалът описва войната между община Свиленград и собственик на пункт за вторични суровини. Вместо да плати обезщетение за терен, администрацията затапва входа на фирмата с нов тротоар.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини