От х:

Днес в x:

2000 фирми „плачат“ за глоба

Близо 2 000 фирми още не са подали годишните си декларации за облагане с корпоративен данък. Те разполагат още само с три работни дни – до сряда включително, тъй като крайният срок е 31 март, предупреждават от хасковския офис на национална агенция приходи. 31 март е краен срок както за декларациите, така и за плащането на дължимия корпоративен данък след приспадането на направените авансови вноски.

Ако срокът бъде пропуснат, следват санкции чийто минимален размер е 500 лв плюс 200 лв персонално за управителя на фирмата.

Досега формуляри са подали над 4 000 фирми от областта. През миналата година броят на декларациите по Закона за корпоративното подоходно облагане надхвърли 6 500. Това означава, че една трета от задължените лица още не са представили образците си. Офис Хасково на НАП напомня, че декларации подават и тези, които не са осъществявали дейност през миналата година. За тях е предназначен специален образец – 1010а или така наречената нулева декларация, в която фирмите посочват, че през изминалата календарна година не са извършвали дейност и не дължат данъци. Декларациите се подават на място, по интернет или по пощата. В последния случай важи датата на пощенското клеймо.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини