От х:

Днес в x:

Европа хвали губернатора на Хасково

Така изглежда сега ГКПП Капитан Андреево

Много висока оценка и поздравления за добрата работа получи днес областната управа в Хасково за поддържането на ГКПП “Капитан Андреево”, похвалиха се от администрацията. Това стана в доклада на комисия от ЕС, която вчера и днес извърши окончателната проверка на пункта за готовността му да работи по Шенген.

В заключението на комисията до оценката на областна администрация е записано: “Изпълнение над очакваното”. Областният управител Румен Данев получи поздравления за изключително краткия срок, в който е изпълнил всички изисквания на европейските експерти. Става въпрос за маркировката, табелите, алеите за контрол на леки и товарни автобуси, осветлението, озеленяването, национални и европейски символи, поддръжка на трасетата, асфалтиране, ограждения и сметопочистване.

Ремонтът приключи на 22 март. Той бе на стойност 112 000 лв., а средствата са осигурени от държавния бюджет. С хода на подготовката на пункта за европейската проверка бе запознат и премиерът Бойко Борисов, който на 18 март инспектира АМ “Марица”, но се отби и до ГКПП “Капитан Андреево”.

При предишната инспекция по Шенгенския договор – на 22 януари, работата на областния управител и екипа му също бе оценена високо. Тогава похвалата бе за 35-те нови табели, указващи според европейските изисквания посоката, трасето и обслужването на пункта. ГКПП “Капитан Андреево” бе един от малкото пунктове в страната, където това бе сторено в срок.

Haskovo.net

А така е изглеждал преди няколко седмици

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини