От х:

Днес в x:

Общинските съветници в Хасково отказаха да си намалят заплатите

Те отказаха да си намалят заплатите

Предложението да се намалят с 50 процента заплатите на общинските съветници в Хасково срещна очакван отпор и бе отхвърлено на днешната сесия на ОбС. То бе направено от Себахтин Исмаил от ДПС като допълнение към Антикризисната програма на общината. „За“ намаляване на заплатите си единно гласуваха съветниците от ДПС и ГЕРБ – общо 13 гласа. Против бяха 11 съветници, а 9 се въздържаха. Така предложението бе отхвърлено.

Себахтин Исмаил поиска да се намалят възнагражденията и на управителите на общинските фирми. „Няма логика ние да ги субсидираме, а те да вземат заплати, по-високи тези в частния сектор, откъдето всъщност идват парите“, аргументира се той. Месечните възнаграждения на управителите на общинските фирми по решение на ОбС са в размер на три минимални работни заплати за страната, или 720 лева. Себахтин Исмаил даде пример с „Тролейбусен транспорт“, където общината, по думите му, налива по 150 000 лева годишно.

След гласуването и това предложение бе отхвърлено.

Антикризисната програма на община Хасково за 2010 година, предложена от кмета Георги Иванов, предвижда драконовски спестовни мерки. Намалят се лимитите на служебните телефони на служителите от администрацията наполовина, ограничават се транспортните разходи с една трета, служебните автовмобили ще се зареждат с по-евтин бензин.

Програмата бе приета. Към мерките за преодоляване на кризата, макар и в отделна докладна записка, се предвижда и поскъпване на „паяка“ - вместо досегашните 27 лева собственикът на репатриран автомобил ще плаща 35 лв.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини