От х:

Днес в x:

14-годишна заряза дете в „Република”. Жена припада при полицейска операция. Преглед на печата

„14-годишна заряза дете в хасковския квартал „Република”, съобщава в заглавие от първа страница „Новинар юг”. Невръстната майка била от Раковски, тук имала прабаба. Бащата пък нямал документи за самоличност. Със случая се занимават службата за закрила на детето и районният съд.

„Атентат. Запалиха джипа на бивш депутат”. Събитието е отразено в заглавие над главата на вестника. Обширният материал е на цялата 7 страница. Има кратко интервю с Георги Димитров, в което той твърди, че палежът е по политически причини.  

„Старото желязо поскъпна двойно”, акцентира изданието на първа страница. Килото вече се изкупува по 35 стотинки.

Водещото на втора страница – „След тапата: по 10 бона дневно за ВиК”. След масираната акция на водното дружество от началото на март в касите му са влези над 96 000 лв.

„Нелегални палестинци се маскират като плат” – акцент от 3 страница. Те били открити в тир, сгушени сред топове плат.

Съдия в пенсия, Делото „Дусман” отначало, пише още на страницата. Един от магистратите от съдебния състав се пенсионирал и бил заменен с друг. По закон процесът трябва да започне отначало. Става дума за апелативния съд в Пловдив, където хасковската прокуратура протестира оправдателната присъда на кмета Георги Иванов.

„С три златни медала възкръснаха щангите”, пише в акцента на спортната страница. Става дума за турнира в зала „Дружба”.

Опожареният джип на бившия депутат от Атака Георги Димитров е основен акцент и в броя на „Хасковска Марица”. Версията за инсценировка заради застраховката е отпаднала, защото джипът и моторът нямали Каско, пише вестникът.

„Жена припада при полицейска операция”, пише в другия акцент на първа страница. Тя получила сърцебиене  при вида на ченгетата, които вчера сутринта атакували шивашки цех в кв. „Хисаря”.

„Хвалят хасковския театър, димитровградският – на дъното”, пише още на първа страница. Според обобщените данни за 2009 г. на сцената в бригадирския град са се играли само 20 спектакъла, а в театъра има 11 души на щат. В Хасково представленията, включително детските, са били 222.

„Емилия Масларова плати за свободата си”, акцент на втора страница. Бившата социална министърка вчера внесла гаранцията си от 5000 лв. Тя бе намалена драстично, първоначалната сума бе 50 000 лв.

„Партиите като футбола – няма ги на картата”, обзор на актуалното състояние на политическите формации в Хасково - на страница 4.

На 5 страница – материал за осемте деца от дом „Асен Златаров”, настанени в общо жилище по проект. Става дума за къщата, където преди се помещаваше „Подкрепа”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини