От х:

Днес в x:

0 °C

Георги Иванов: Платих от джоба си 20 бона за турнира в Хасково

Георги Иванов-президент на БНСФ

Георги Иванов е президент на новата Българска национална спортна федерация по вдигане на тежести. Тя е контрапункт на старата, оглавявана от Антон Коджабашев, отговорна за изхвърлянето на щангите ни от международни състезания след грандиозния допинг скандал отпреди две години. В момента нито една от двете федерации няма лиценз и съответно не получава държавно финансиране. Това означава, че турнирите се финансират от джоба на самите ръководители. Хасковското състезание струваше 20 хиляди лева, налети от фирмата на Иванов-“Екоклима“.

- Защо бизнесмен като вас трябва да плаща от джоба си за турнир без официален статут?

-Аз съм бивш тежкоатлет. Вдигах за Бургас, но травма сложи край на кариерата ми без време. Боли ме за щангите, клубовете загиват без състезания, а не могат да правят такива, защото нямат пари.

- Не доказвате ли, че можете да организирате по-добре и по-добри състезания за разлика от Коджабашев?

-Това е факт. Вижте резултатите, при нас те са в пъти по силни от тези в другата федерация. 22 реално развиващи дейност клуба, от 44 регистрирани на хартия, идват със състезатели. При това атлети с възможности. Вижте двете момчета в категория до 56 килограма. Валентин Христов е на 15 години. Вдигна 125 кг, което е най-доброто в България в момента. Вдигна и 132, но не видя, че още не е завършило оценяването на опита му, и ги пусна предварително. С тези килограми става европейски шампион. В същата категория Стефан Ацаров е 1-ви на европейското за юноши и 6-ти на световното. Ако България иска да има олимпийски шампиони през 2012-та година /Олимпиадата в Лондон- б. а./, трябва да заложи на тези момчета. Които са в нашата федерация. За пръв път от 50 години не сме на световно първенство и Коджабашев се тупа в гърдите, че е спасил спорта. Всъщност го провали. За да не се случи отново, трябва да се потърси промяна в наше лице.

- Кога ще получите лиценз?

-До няколко дни 5-членен състав на ВАС ще се произнесе по казуса с отнетия лиценз на федерацията. После разчитаме министър Нейков да види кои всъщност развиват дейност и дават пари за спорта.

3-кратния световен шампион Златан Ванев е най-големия актив в лагера на отцепниците

- Как един турнир без значение струва 20 хиляди лева? Колко струва официален?

-Много повече. А тези 20 хиляди са разхвърляни така: 10 хиляди лева за награди за 160 участници. Ръчни и стенни часовници за победителите. Още над 10 хиляди лева за храна и спане за 3 дни. При това не сме се разпростирали.

- Струва ли си?

-Не можем да гледаме как спортът умира. Дал е най-много медали на България. Аз поне спокойно не мога да седя отстрани в очакване да констатирам смъртта на тежестите.

Интервю на Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини