От х:

Днес в x:

Хасковските щангисти „обраха“ Живко Архондев

Савко Кътев напарви 6 сполучливи опита...

Хасковски щангисти изненадаха с резултати собственият си треньор Живко Архондев, на първия национален турнир по вдигане на тежести, който се провежда в Хасково. Състезанието е първо по рода си и се организира от „бунтовническата“ федерация, в която са опонентите на сегашния президент Антон Коджабашев.

На турнира са най-добрите ни щангисти във всички възрасти, тук са най-силните резултати в българската тежка атлетика, коментира президентът на опозицията Георги Иванов. Въпреки това обаче хасковлии смаяха съдии и треньори с резултати. Особено се прояви местният талант Савко Кътев. След като 1 година не бе тренирал, 100 килограмовия атлет без проблеми изхвърли 110 кг и изтласка 130. Това му отреди второ място в категория до 105 кг. Савко бе допълнително „стимулиран“ от Архондев. За всеки сполучлив опит треньорът му даваше по ...2 лв. „Обраха ме. Тоя два по два, преди пък загубих бас за 20 лв, останах без пари“ с усмивка се оплака Архондев. „Сега ако се обзаложа със Савко да вдигне 160 кила срещу 200 лв, ще вземе да го направи и после не знам как ще се прибирам в къщи“, каза Архондев. Възпитаникът му е вдигал 175 кг, резултат с който би станал световен студенстки шампион на първенството миналата година. Савко обаче бе резнат от участие заради уловените с допинг български атлети.

...и със всеки заработваше по една почерпка

„Изгоря цяло поколение щангисти, а Коджабашев твърди че е спасил спорта“ възмущаваше се 3-кратния световния шампион Златан Ванев, който е най-именития щангист в отцепническата федерация.

В Хасково бяха показани много силни резултати

Тя избра именно Хасково за да демонстрира че е способна да организира турнири. В същото време хората на Коджабашев правят състезание в Бургас. От тези надпревари зависи на коя федерация министър Нейков ще даде лиценз. Той ще позволи държавно финансиране на спорта от средствата на Българския спортен тотализатор. Заради липсата на лиценз, щангите в момента нямат спортен календар и де факто този спорт в момента не съществува.

Г.Христов

Александър Вранчев от Хасково се представи отлично до 65 кг
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини