От х:

Днес в x:

Хасковска антикриза : Паякът - 35 лв, глоба за паркиране до 500 лв и 9 имота на военните. Регионалния печат накратко

„Борисов търси Марица” водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Магистралата наистина се „изгуби” за толкова години строителство. От 1992-ра година насам са построени само 16 км. Борисов обеща, че до август ще бъде построена 31-километровата отсечка между Харманли и Свиленград.

„Хасково иска 9 имота от ген. Аню” Генерал Аню е военния министър Аню Ангелов. 9 имота или части от тях иска общината от МО. Искането ще стане официално след като мине през сесия на местния парламент идния петък. Сделката е следната-Ген. Аню дава на общината имотите над ДНА плюс района на бившия танков полк в кв „Орфей”. В замяна общината опрощава на военните дълга от 569 хиляди лева от неплатени такси смет. Гениално.

„Република остава неумита” Поради липса на пари се затваря банята в циганската махала. 7-те души персонал се съкращават. Ако се намерят пари Банята ще заработи отново.

И пак Република: „2 квартала висят със 750 бона на ВиК” Основно дълговете са натрупани в Република, с помощта на някои блокове от кв. Възраждане. Всички задължения към ВиК са 1.200 млн лева, 750 хиляди санаправени от 800 абоната от тези квартали, изясняват от водното дружество. 20 от живущите в Махалата имат дългове от над 1000 лв. Най много сметка има Щерю Ангелов-2400.

„До 500 лв глоба за неправилно паркиране” водещо на страница 3-та. Ако Общинския съвет одобри, глобите за неправилно паркиране ще изглеждат така: глоба от 50 лв се увеличава с още 50 на всеки 20 дни в които не е погасена. И така до 500! Нарушителите сега могат да си намалят санкцията наполовина ако платят в 1 седмичен срок срок. Много от тях обаче въобще не си плащат.

Интервю с Никол и Никола на страница 6-та. 10-токласниците от Езиковата гимназия, които заслужиха стипендия за Англия са представени достойно и на страниците на „Новинар”. Децата не страдат от липса на самочувствие, дори напротив. Готови са да образават Стоичков или поне да му превежда,т но срещу прилично заплащане. Ако това стане наистина ще изкарат много пари, щото Стоичков не се поддава на образоване.

„Бойко Борисов: 97 млн.лв. потънали в аутобан „Марица” Водещото заглавие на вестник „Хасковска Марица”.

Магистралата щяла да стане печатница за пари за България, твърди премиера. Засега май е само черна дупка за страната ни. Като става въпрос за дупки, премиера дойде с хеликоптер, вероятно стреснат от дупките по шосето на бъдещия аутобан, предполага вестника.

„Джип нарушител незабележим от органите на реда” Джипът с чуждестранна регистрация бил спрян пред Търговски комплекс 21-ви век. Вътре шофьорът и руса дама си разговаряли спокойно близо час, без никой да ги закача. Впрочем бегъл поглед върху снимката ни кара да се усъмним дали шофьорът не е именно русата дама. Блондитата са нарицателни с паркиранията: Предницата върху тротоара, задницата на платното.

„Паякът поскъпва до 35 лв” Според общината, причината била била в скъпия дизел. Досега таксата бе 27 лв.

Друга антикризисна мярка, по предложение на кмета Иванов, е да се сключва договор за разсрочено плащане с длъжниците на общинската хазна. Условието е те да си платят първоначално поне 30 % от дължимото. В момента местния бюджет има да прибира 5 млн лева от данъкоплатците си.

„Република" без вода посред епидемия” Епидемията е от Морбили. А ВиК режат ли режат водата на длъжниците там. Преди в циганската махала имаше епидемия от Хепатит. По преди от Заушка. Ето отговор защо има роми които не са плащали по 10 години вода. Все някаква епидемия върлува там и не е морално да ги оставяме без основни неща като водата. Подозирам че ромите от Република ще измислят и котешки грип, само и само да ги оставят без да плащат.

„Любимец на една ръка разсотяние от елита” Няма грешка, ФК "Любимец" е на крачка от влизане в А група. Отборът на 8 хилядното градче е на 3 точки от Калиакра Каварна, който в момента е на заветното второ място. Само че каварненци тази събота гостуват в Любимец. При успех, отборът на бившия хасковски треньор Стамен Белчев ги измества от мястото даващо промоция за групата на майсторите. Има и други мачове до края на първенството, но програмата на любимчани е много по лека. Така градът на дините може да стане първия отбор от региона от повече от 20 години насам, който пробива в елита. БРАВО!!!

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини