От х:

Днес в x:

Кмет млати пенсионер със стол. Oсъден на пробация

 

 

Кметът на хасковското село Книжовник Наско Колешев е бил осъден на едногодишна пробация, научи Haskovo.net. Присъдата за селския управник дошла след споразумението му с районната прокуратура в Хасково, с което той признава всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Наско Колешев бе обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на съселянина си Бончо Иванов Тодев. 64-годишният мъж от Книжовник е бил със счупена ръка след удар със стол.

Скандалът се разразил в лятното утро на 30 юни миналата година пред кафене „Елит“ в центъра на селото. Кметът пиел кафето си, когато се появил Бончо и му казал: “Кмете, вземи мерки!“

Колешев отвърнал: „Бончо, изчезвай оттук!“ Пенсионерът обаче повторил думите си, с което предизвикал гнева на Колешев. Управникът му налетял с пластмасов стол от обзавеждането на заведението. Възрастният мъж вдигнал лявата си ръка да се предпази, но от удара костта била счупена. Съдебният лекар определил счупването като „средна телесна повреда“. Последвал обвинителен акт срещу кмета на Книжовник.

По обясненията на пострадалия Бончо Тодев той бил бесен на Колешев, че не взима никакви мерки за пускането на системата за поливната вода в селото.

Кметът на Книжовник се забърка и в друг скандал миналата година. В началото на септември Haskovo.net писа, че Колешев кара краден джип. Потърсен за коментар, той не отрече, че возилото му е било взето от полицията, но заяви, че не е знаел, че е крадено. Бил го купил от софиянец на изплащане и понеже още не го бил изплатил, колата си била със софийските номера.

Дни по-късно от областната дирекция на полицията обявиха, че са спипали 11 крадени луксозни автомобила. Те бяха прибрани в тиловата база на МВР в Хасково. Сред тях бе и лъскавият „Хюндай Санта Фе“ на управника на Книжовник.

Тодор Кръшков

 

 
 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини