От х:

Днес в x:

Татяна Димитрова напусна общината. Хасковлия плаща чужд ток заради касиерка. Преглед на регионалния печат

"Хасковлия плаща чужд ток, домът му на тъмно" е водещото заглавие на вестник "Хасковска Марица" Два месеца подред Стефан Василев си мислел, че превежда пари за сметките на жилището си в областния град и къщата си в Минерални Бани. Само че разсеяна служителка на EASYPAY, фирмата отговаряща за събирането по електронен път на парите за ток вода и телефони, два месеца изписвала погрешно номера на абоната на ЕВН. В резултат, от енергопреносното дружество спират тока на абоната си и освен че го оставят на тъмно, го натоварват с още 38 лв такса прикачване.  От EASYPAY признават грешката и глобяват служителката с точно тези 38 лв, които ще бъдат въстановени на клиента. Фирмата коригира и компютърната си програма, за да може при други подобни инциденти да се сигнализира незабавно, че въведения номер е грешен. На ден събираемостта достига 15 хиляди лева и служителките са крайно натоварени, обяснява конфузната ситуация Вела Василева-хасковската шефка на "Лесното плащане"

"Искат 72 хиляди лева от проф.Цветков" Ако община Димитровград не предяви съдебни искове към учените оплюли Димитровград в телевизионния конкурс "Събитието на 20-ти век" то съветническа група "Консенсус" ще заведе отделно дело. То ще бъде насочено персонално към професор Пламен Цветков който нарече димитровградчани "сбъркани". Исканите 72 хиляди лева отговарят на жителите на общината и с тях ще се изгради паметник на падналите във войните димитровградчани.

"Татяна Димитрова аут от общината" Оставката и изненадала кмета Георги Иванов, който нееднократно е декларирал, че заместникът му върши страхотна работа. Вече втори мандат г-жа Димитрова е част от екипа на Иванов и отговаря за ресорът "Култура, социални дейности и образование". Оставката вероятно е по лични причини. Напоследък г-жа Димитрова често отсъствала по здравословни причини, обяснява ситуацията Георги Иванов. Още не бил готов с нов заместник. До няколко седмици ще се избере нов замкмет.

"Воайор снима дама в тоалетната на съда" Заглавие над главата вестника, продължава със само няколко реда на страница трета. Новината се състои в това-ром влязъл незабелязан в тоалетната на съда и тръгнал да снима дама която отивала по нужда. Тя се развикала и охраната хванала и изхвърлила натрапника. Той даже не е бил и арестуван.

"Осъдиха Наско Колешев за побой" Това е кметът на Книжовник който се скарал със свой съселянин и му счупил ръката. Колешев е осъден на пробация. Темата е развита на цялата 4-та страница, главно с препратки към миналото на скандалния кмет.

"Стягат родопска сватба в Музея" от първа страница. Гостуваща изложба от Пазарджик ще ни запознава с класическия родопски обичай.

"500 бутнали рушвети за книжките в Хасково" водещо на страница втора. Новината е копие на "новината" родена от транспортния министър в студиото на БТВ, че 20 хиляди в страната са си купили книжки. Както и там, и тук не става ясно откъде идва тази статистика. Разбира се от неофициални източници. Цената била от 300 до 1000 лв. Пак от неофициални източници.

"Спипаха китайки на браздата" водещо на страница 3-та. Китайките били преметнати от турски каналджия, който им взел по 1500 евро и ги заразал пред границата. Те тръгнали да минават самоволно и ги хванали.

"Разкатанчват Ерол" водещо заглавие на "Новинар Юг" Държавата влезе в автоморгата на Емил |Христов и видя очевидното, незаконна е от съществуването си, пише вестникът. Автоморгата работи от 6 години без каквито и да е било разрешителни, като не се плащат никакви такси на държавата. Въпреки това Ерол участва и печели търг за купуване на бракуваните автомобили на МВР през 2006-та година. По всички закони няма право да се явява на търгове. Вестинкът цитира и думите на шефа на Екоинспекцията Димитър Илиев. Той твърди че е знаел за дейността на Ерол, но не можел да го затвори, защото имало политически чадър от ДПС. При вчерашната проверка на полицията, освен всички нарушения, сред трошките в автоморгата е открит и краден автомобил. Проверките на 5 институции продължават.

"Паникьосан шофьор насмете инвалиди" 21 годишен водач се паникьосал и ударил кола на инвалиди по пътя от Болярово за Хасково. 69 годишния водач на пострадалата кола е в болница.

"Ивайловград остана без спешно" Лекарят който работил в новооткрития спешен кабинет там се отказал по "семейни причини". Друг мераклия за 24 часово дежурство без смяна, за сега няма. Лекарите трябваше да дежурят в спешните кабинети в онези населени местта, където болниците се закриват.

"Банките я закъсаха за кадри" е челното заглавие във вестникът. От началото на месеца 6 клона в Хасково обявиха свободни местта за служители. От служители на гише, до ръководител офис са обявените свободни позиции.

Това бяха по интересните теми от днешните вестници

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини