От х:

Днес в x:

Капан за тирове на стойковския път

Междунардният път Е-80 в района на хасковското село Стойково се превърна в истински капан за тирове тази сутрин. Две тежкотоварни возила катастрофираха в ранното утро и блокираха движението за часове. Между Стойково и Брягово се образува 5 километрова опашка от коли автобуси и камиони.

Първият инцидент е станал в 4.30 часа на същия завой, където преди дни тир влезе в къща след зрелищно преобръщане. Сега камион „Скания” с истанбулска регистрация се заби в ограда и се обърна на дясната си страна, след загуба на контрол от страна на водача Орхан Моргил. Той транспортирал текстил от Турция за Белгия. По думите му, при влизане в селото кола от насрещното движение опасно влязла в платното му. За да избегне ударът водачът завъртял надясно където пътят бил най-заледен. Камионът се завърта по цялата си ос и спира в бетонната ограда отляво в посока обратна на движението на тира. Водачът не е пострадал. Повече от 6 часа Орхан чакаше пътна помощ да изправи возилото му. Сервизът и полицията обаче бяха няколко километра по на юг. Близо до бряговския разклон, тир на турската фирма RAN бе напуснал пътя и заорал в канавката. Задницата на камионът бе блокирала едно от платната на пътя. При изтеглянето му бе затворен целия път и движението по Е-80 спря за час.

ТИР-ът се превърна в атракция за стойковци пред отчаяния поглед на водача Орхан Моргил/сн.3/

Според шофьора Енгин Топач, причината и тук е заледен път. Катастрофата е станала в 7.30 часа. В момента на инцидента е нямало друга кола на пътя. Енгин е пътувал със сменник и отрече да е бил изморен. Камионът се е връщал от Германия с машинно масло за Истанбул. Няма пострадали и при този инцидент.

Близо до Брягово катастрофира и втори ТИР

Водачът Енгин Топач обвини заледения път за инцидента
Опашката се простираше на километри от мястото на инцидента

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини