От х:

Днес в x:

10 °C

Дезинфекцират 20 км от АМ Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”

В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от АМ “Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”, съобщи АПИ.

След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция “Пътна инфраструктура” разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица.

След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.

В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край с. Узунджово е осигурено място за около 1000 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2000 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    а Паркинга на Узунджово НЕ е Заразен ?
    ......
    Мутрите и Бейовете Пращят от Логика
  • 2
    Които влизат на Паркинга на Летище Узунджово.
    ....
    Яка кражба тече - 100 000 лева за пръскане на 20 км магистрала .... И сетне Мутрите и Бейовете ще кажат "Ами ние се грижим за Раята - купихме им близалки с формата на фалос" :))
    • 11
      11111
      0 0
      10:55, 29 мар 2020
      санирането продължава...на пътищата...а казват че немало...САНИТАРИ...
  • 3
    Ме
    Мето
    5 -2
    12:08, 29 мар 2020
    Нема страшно!!! Народ който от ****** боя прави и от дамски превръзки защитни маски и даже ги продава – той не умира!
Последни новини