От х:

Днес в x:

9 °C

Гаранцията на Масларова намалена 10 пъти

Емилия Масларова/вляво/ отхвърли обвиненията в присвояване на пари. До нея е съпартиецът и общински лидер на социалистите Иван Станчев

Софийският градски съд намали десет пъти паричната гаранция на бившия социален министър Емилия Масларова, и тя ще трябва да плаща само 5 хиляди лева за да не стои в арестта. Решението на съда от днес поправя наложената и от 23-ти февруари гаранция на стойност  50 хиляди лева. Масларова обжалва размера на сумата още на следващия ден. В декларация пред Сметната палата, единствения червен депутат от хасковски регион, е описала с какви точно средства разполага. Масларова обяви че е готова да "дари" всички пари, които разследващите органи открият над тези средства.

Емилия Масларова е обвинена в длъжностно присвояване на близо 11 милиона лева държавни пари, връчени й в периода 2007-2009 година в качеството й на министър и поверени й да ги управлява. Конкретния повод за обвиненията е ремонтът на Социалния дом в Стара загора. В длъжностното престъпление съучастници са и били Михаил Методиев и Венцислав Драганов, и двамата от Стара Загора. Според прокуратурата, Масларова е нарушила служебните си задължения, определени в Закона за обществени поръчки.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини