От х:

Днес в x:

Гаранцията на Масларова намалена 10 пъти

Емилия Масларова/вляво/ отхвърли обвиненията в присвояване на пари. До нея е съпартиецът и общински лидер на социалистите Иван Станчев

Софийският градски съд намали десет пъти паричната гаранция на бившия социален министър Емилия Масларова, и тя ще трябва да плаща само 5 хиляди лева за да не стои в арестта. Решението на съда от днес поправя наложената и от 23-ти февруари гаранция на стойност  50 хиляди лева. Масларова обжалва размера на сумата още на следващия ден. В декларация пред Сметната палата, единствения червен депутат от хасковски регион, е описала с какви точно средства разполага. Масларова обяви че е готова да "дари" всички пари, които разследващите органи открият над тези средства.

Емилия Масларова е обвинена в длъжностно присвояване на близо 11 милиона лева държавни пари, връчени й в периода 2007-2009 година в качеството й на министър и поверени й да ги управлява. Конкретния повод за обвиненията е ремонтът на Социалния дом в Стара загора. В длъжностното престъпление съучастници са и били Михаил Методиев и Венцислав Драганов, и двамата от Стара Загора. Според прокуратурата, Масларова е нарушила служебните си задължения, определени в Закона за обществени поръчки.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини