От х:

Днес в x:

Елена Йончева посети Димитровград, коментира темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство

Изображение 1 от 20

  Водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“, Елена Йончева, посети Димитровград на 2-ри май, заедно с кандидатът за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева, депутатът Виолета Желева и Областният председател на партията за Хасково – Емилия Масларова.

  При вчерашната си обиколка из региона Йончева посети торовия завод в града – Неохим, след което се срещна с журналисти и симпатизанти пред градска библиотека „Пенньо Пенев“, където засегна темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство.

  На срещатата Йончева посочи, че причината България да не е влязла в Шенгенското споразумение, което премахва граничния контрол на вътрешните граници на държавите в него, е голямата корупция в страната. За тази корупция, според Йончева, на практика е виновно правителството на Бойко Борисов, което е в основата на проблема. В последния доклад на Европейската Комисия, според водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“ Елена Йончева, от февруари месец се казва следното – че „2/3-ти от сигналите за корупция при известни български политически лица не се разследват от съответните органи. Това е констатация на Европейската комисия“, допълни тя.

  Йончева констатира и фактът, че България е на първо място по бедност в Европейския съюз и този проблем само се задълбочава. Според доклада на Европейския съюз 40% от българите са на границата на бедността. Допълни, че всеки втори българин на възраст между 20 и 39 години заминава извън България заради бедност и корупция. Тенденцията за обезлюдяване на страната се задълбочава и това ако продължи, държавата ни ще се превърне в „демографска пустош“, което на езика на експертите означава, че 60% от територията на България ще има население от 10 човека на квадратен километър, тоест ние на практика изчезваме“, допъни Йончева.

  За енергетиката Йончева коментира, че България отново е извън Европейския съюз. „В момента кранчето на газта се държи от нашата южна съседка Турция. Борисов предаде Южен поток, който се превърна в турски поток, а Германия успя да устои и в момента се строи Северен поток 2“.

  За бъгарското село и селскостпанския сектор Елена Йончева коментира, че българските села са обезлюдени, че всяко 10-то българско село е без жители или с по-малко от 10 души – перспективата е трагична. В селата могат да бъдат вкарани парите от ервосубсидиите, но това не се прави. Йончева продължи, че „когато говорим за селското стопанстъво, съвсем целенасочено се унищожават малките и средните стопанства, които са в основота на всяко село за да има живот в него. Ще ви дам конкретен пример с европейските субсидии: За миналия програмен период 2014-2020 година Европа ни дава 7 милиарда и 400 милиона лева субсидии, но какво се случва – 70% от тези субсидии се вземат от по-малко от 100 стопанства, като имайте предвид, че в България има регистрирани около 90 хил. стопанства. Един много малък процент вземат 70% от тези субсидии и те отиват в едрото стопанство, в едрото земеделие. По този начин ние не можем да съживим българските села, а това зависи от правителството, което е на власт, от него зависи как тези субсидии да бъдат използвани за българското село, за неговото съживяване, за връщане на българите в България, за това да искат българските трудоспособни младежи да се върнат в селата, за да отглеждат плодове и зеленчуци, защото когато отидем в магазина се чудим, защо 80% от плодовете и зеленчуците не са български. Има причина да не са български и тя е, че 70% от субсидиите са разпределени на по-малко от 100 земеделски стопанства, при положение, че в България има регистрирани 90 хиляди стопанства.“

  След срещата пред градскта библиотека делегацията на социалистите посети зеленчуковия пазар в центъра на Димитровград, където се срещнаха и разговаряха с търговци и производители на теми за производството в селскостопанския сектор. Коментираха темата за изчезващата и намаляващата българска продукция от пазарите и в търговската мрежа. Продавачи очертаха като проблеми пред родното земеделие липсата на млада работна ръка, ниските европейски субсидии и недостигащите национални доплащания за производителите.
  По-късно през деня от 18:30 часа в зала „Гросето“ се организира среща на кандидата за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева със симпатизанти и поддръжници на партията.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Хороскоп за 01.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
  01 юни 2020
  Последни новини