От х:

Днес в x:

Милко Багдасаров: За БСП промяната в България е приоритет на този вот

Разговор с председателят на Областният съвет на БСП и общински съветник Милко Багдасаров.

-Г-н Багдасаров, кое прави тези избори за Европарламент жизненоважни за нашата страна?

-Това са най-важните избори, които ще предопределят бъдещето на България. Фактът ,че управляващите от ПП ГЕРБ са започнали усилено да работят , показва , че те са притеснени от изхода от тези евроизбори. Този вот по традиция протича спокойно, но управляващата партия е видимо обезпокоена и изнервена. Вотът на избирателите ще бъде решаващ за политическите процеси в бъдеще, защото той ще бъде оценка за политиката на ГЕРБ. Ако българските граждани желаят България на техните мечти,  искат децата им да не мислят за емигриране, искат да няма бюрокрация , проядена от тотална корупция, то единствената алтернатива на това управление е Българската социалистическа партия. Това е факт, защото останалите политически партии не са в кондиция. Дори политически сили, предлагащи доскоро алтернативи, влязоха в управлението и на практика тяхната политика се съподчини на ГЕРБ.

  БСП разчита на победа на евровота. Това ще даде възможност да поискаме предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията на избирателите за едно справедливо социално управление. Ние искаме да възродим България. Да спрем търкалянето надолу-увеличение на цени, на емиграция, на бедност. Псевдоувеличението на някои заплати, няма да промени този стил на управление на ГЕРБ.

-Как ще охарактеризирате листата на БСП за Европарламент?

-Достатъчно знакови са няколко имена в листата. Най-напред присъствието на локомотива в борбата срещу корупцията като водач на листата в лицето на Елена Йончева. Тя не пести усилия за да разобличи това корумпирано управление. На второ място това е човекът, който цяла България трябва да оценя по достойнство-президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той има позициите да направи това, което всички депутати на страната ни в Европейския парламент не можеха да постигнат. Ключов е и Иво Христов, който символизира държавността в нашата листа, като човек ,свързан с президента Румен Радев. Мисля, че всеки от останалите в листата тежи на мястото си и оправдава очаквания.

-Достатъчно позната ли е вече листата ви за евродепутати в Кърджалийска област? Вие работите много със симпатизантите на БСП.

-Направихме важни срещи с широк отзвук. Водачът на листата Елена Йончева проведе разговор лице в лице с обществеността на Кърджали. Сергей Станишев макар и на частно посещение преди няколко месеца, не пропусна да се срещне с хората от областта. Това са все социалисти,  които не се нуждаят от представяне.Те са много добре познати. В годините много са помагали на Кърджали. Тук ще отбележа , че членът на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов, който отговаря за Кърджали също е в листата. В листата са популярни личности като Румен Гечев, Деница Златева и др. Това са хора достатъчно познати и признати.

-75 процента от нормативната уредба в общини и регионални власти са съгласувани с европейските директиви. Ще продължи ли българската левица в рамките на европейската да отстоява интересите на регионите ни?

-Това е вторият по-значимост момент в нашата кампания. Много се опитват да посочат, че е важно какво правим в Европа, а не в България. Аз мисля, че приоритетите се степенуват точно, както ние го правим.Важна на първо място е България. Важно е интересите на нашите региони да намират място в евродирективите. Естествено това , което правим за хората в България,ще бъде защитавано и в Европейския парламент. Европейската левица защитаваща един по-социален и справедлив живот, води коренно различна политика от дясната Европейска народна партия.

-Ще продължи ли битката за премахването на двойният аршин в хранителните стоки и дискриминацията спрямо българските превозвачи, която водят наши евродепутати в ЕП?

-Това са само част от битките. Ние искаме всички да защитаваме тезата, че Европа не може да бъде на две скорости. Не можем да бъдем втора ръка държава. Не можем да бъдем периферията на Европа. Не е достатъчно да ни потупват по рамото, че спираме мигрантите. Нашата задача е да обясним на хората, не само в България, че основната ни цел е социална политика и по справедлив живот.

 В този смисъл голямата част от нашите организации в областта номинираха за евродепутат президента на ПЕС Сергей Станишев. Той в качеството си на  председател на БСП, на премиер и на евродепутат е посещавал най-много Кърджали и областта. Именно към него и към водача на листата Елена Йончева се адресират социалните послания на нашите привърженици в областта.

-БСП е под №18 в интегралната бюлетина. Как се отнася социалистическата нумерология към тази цифра?

-С цифрата 1 свързваме очакванията да бъдем първа политическа сила след този вот. С най-висок изборен резултат. А  цифрата 8 пък според нас сочи броят на депутатите, които нашите избиратели ще вкарат в Европейския парламент.  Т.е.първо място с осем депутата. Затова трябва да гласуваме с №18 за да бъдем не само добре представени в ЕП, но и да променим България. Голямата ни цел е променена България, за която всички мечтаем.

-Какво трябва да знаят за преференциите Вашите избиратели?

-Тук има един съществен елемент. Избирателите, включително и тези на БСП , трябва да гласуват с преференции. За кандидатите на БСП това са номерата от 101 до 117.

-Към какво трябва да се стремят социалистите и техните симпатизанти на тези избори в областта?

-Искат ли промяна, то това се постига с бюлетина №18. Това се отнася не само за нашите симпатизанти в областта, но и в цялата страна.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  КЪРДЖАЛИЕЦ
  0 0
  08:27, 23 май 2019
  Този от 20 години пее една и съща песен.промяна.ти ли си промяната.номенклатурчик може ли да е промяна.оттегли се най после.абсурд макар и малък но е келепир.

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини