От х:

Днес в x:

21 °C

На евроизборите в Димитровград ще можем да гласуваме с машини

На предстоящите евроизбори на 26-ти май в Димитровград ще може да се гласува машинно в 18 избирателни секции. Машинното гласуване ще се осигури в общо 3000 секции в страната.

Гласуването с машини ще бъде осигурено от частната фирма „Сиела Норма“ АД, която трябва да достави, монтира и поддържа машините, както и да обучи членовете на секционните комисии и гражданите как да гласуват с машините.

В края на миналия месец представител на фирмата, доставяща оборудването, демонстрира в ефира на сутрешния блок на БНТ, как протича самото гласуване с машината, като по време на пускане на демонстрационния вот възникна и проблем с неразпечатване на квитанцията за пуснатия вот. Оказа се, че ролката хартия се била разместила и за това не е излязла квитанцията. Самото гласуване на машината не би трябвало да затрудни никой, ползващ смартфон с тъч екран. На дисплея на машината са показани партиите, коалициите и инициативните комитети, трябва да докоснете екрана върху избраната от вас партия или коалиция, за да маркирате вашето желание, след което имате възможност да дадете и вашия преференциален вот за определен кандидат. След направения избор, който потвърждавате, на екрана ви излиза информация какъв е вота, който сте отразили, след което имате бутон за гласуване или за връщане назад, ако сте преценили, че сте допуснали грешка и трябва да направите корекция на вашето желание. След като потвърдите /гласувате/, машината трябва да ви издаде квитанция, която да прегънете и да пуснете в урната, отделена само за квитанции от машинно гласуване.

Всяка една машина ще бъде заредена с хартия за 1200 гласувания, от фирмата която поддържа машините ще имат готовност да заредят допълнителна хартия, ако в деня на вота тя се изчерпи.

В секциите, даващи възможност за машинен вот, ще може да се гласува и по традиционния начин в тъмна стаичка, така че изборът как ще пуснете вашия глас ще бъде ваш.

В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" , там можете да направите справка по ЕГН или адрес. Информация за вашата секция за Димитровград може да получите и на безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

Секциите в Димитровград, в които ще има машини за гласуване са:

бул. „Д. Благоев“№84 – ПГ „Асен Златаров“  – №40
бул. „Ст. Стамболов“ №1 Спортна зала „Младост“ – №22
бул. „Хр. Ботев“ № 45 ПЕГ „Иван Богоров“( ОУ „Вапцаров“ ) – №16
бул. „Хр. Ботев“ № 45-ПЕГ „Иван Богоров“(ОУ „Вапцаров“) – №10
бул. „Христо Ботев № 45 – ПЕГ „Ив. Богоров“ ( ОУ „Вапцаров“ ) – №07
ОУ „П. Яворов“ – №56
ул. „Бузлуджа“ № 1 – СОУ „В. Левски“ – №001 и №004
ул. „Д. Димов "№1-  ОУ „П. Славейков“ – №43
ул. „Д. Димов“№1 – ОУ „П. Славейков“ – №46
ул. „З. Зограф“ № 27 – СУ „Л. Каравелов“ – №25
ул. „З. Зограф“ № 27-СУ „Л. Каравелов“ – №31 – 34
ул. „Кап. П. Войвода“№ 19 – ДГ №4 (Филиал „Пролет“) – №37
ул. „Милеви скали“ №8 – ОбУ „Кирил и Методий“ – №49
ул. „П. Евтимий“ № 12-ОУ „Алеко Константинов“ –№13 и №19
ул. „Христо Смирненски“ 1 – ДГ №4 (Филиал „Радост“) – №28

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини