От х:

Днес в x:

10 °C

Елена Йончева посети Димитровград, коментира темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство

Изображение 1 от 20

  Водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“, Елена Йончева, посети Димитровград на 2-ри май, заедно с кандидатът за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева, депутатът Виолета Желева и Областният председател на партията за Хасково – Емилия Масларова.

  При вчерашната си обиколка из региона Йончева посети торовия завод в града – Неохим, след което се срещна с журналисти и симпатизанти пред градска библиотека „Пенньо Пенев“, където засегна темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство.

  На срещатата Йончева посочи, че причината България да не е влязла в Шенгенското споразумение, което премахва граничния контрол на вътрешните граници на държавите в него, е голямата корупция в страната. За тази корупция, според Йончева, на практика е виновно правителството на Бойко Борисов, което е в основата на проблема. В последния доклад на Европейската Комисия, според водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“ Елена Йончева, от февруари месец се казва следното – че „2/3-ти от сигналите за корупция при известни български политически лица не се разследват от съответните органи. Това е констатация на Европейската комисия“, допълни тя.

  Йончева констатира и фактът, че България е на първо място по бедност в Европейския съюз и този проблем само се задълбочава. Според доклада на Европейския съюз 40% от българите са на границата на бедността. Допълни, че всеки втори българин на възраст между 20 и 39 години заминава извън България заради бедност и корупция. Тенденцията за обезлюдяване на страната се задълбочава и това ако продължи, държавата ни ще се превърне в „демографска пустош“, което на езика на експертите означава, че 60% от територията на България ще има население от 10 човека на квадратен километър, тоест ние на практика изчезваме“, допъни Йончева.

  За енергетиката Йончева коментира, че България отново е извън Европейския съюз. „В момента кранчето на газта се държи от нашата южна съседка Турция. Борисов предаде Южен поток, който се превърна в турски поток, а Германия успя да устои и в момента се строи Северен поток 2“.

  За бъгарското село и селскостпанския сектор Елена Йончева коментира, че българските села са обезлюдени, че всяко 10-то българско село е без жители или с по-малко от 10 души – перспективата е трагична. В селата могат да бъдат вкарани парите от ервосубсидиите, но това не се прави. Йончева продължи, че „когато говорим за селското стопанстъво, съвсем целенасочено се унищожават малките и средните стопанства, които са в основота на всяко село за да има живот в него. Ще ви дам конкретен пример с европейските субсидии: За миналия програмен период 2014-2020 година Европа ни дава 7 милиарда и 400 милиона лева субсидии, но какво се случва – 70% от тези субсидии се вземат от по-малко от 100 стопанства, като имайте предвид, че в България има регистрирани около 90 хил. стопанства. Един много малък процент вземат 70% от тези субсидии и те отиват в едрото стопанство, в едрото земеделие. По този начин ние не можем да съживим българските села, а това зависи от правителството, което е на власт, от него зависи как тези субсидии да бъдат използвани за българското село, за неговото съживяване, за връщане на българите в България, за това да искат българските трудоспособни младежи да се върнат в селата, за да отглеждат плодове и зеленчуци, защото когато отидем в магазина се чудим, защо 80% от плодовете и зеленчуците не са български. Има причина да не са български и тя е, че 70% от субсидиите са разпределени на по-малко от 100 земеделски стопанства, при положение, че в България има регистрирани 90 хиляди стопанства.“

  След срещата пред градскта библиотека делегацията на социалистите посети зеленчуковия пазар в центъра на Димитровград, където се срещнаха и разговаряха с търговци и производители на теми за производството в селскостопанския сектор. Коментираха темата за изчезващата и намаляващата българска продукция от пазарите и в търговската мрежа. Продавачи очертаха като проблеми пред родното земеделие липсата на млада работна ръка, ниските европейски субсидии и недостигащите национални доплащания за производителите.
  По-късно през деня от 18:30 часа в зала „Гросето“ се организира среща на кандидата за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева със симпатизанти и поддръжници на партията.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини