От х:

Днес в x:

Елена Йончева посети Димитровград, коментира темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство

Изображение 1 от 20

  Водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“, Елена Йончева, посети Димитровград на 2-ри май, заедно с кандидатът за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева, депутатът Виолета Желева и Областният председател на партията за Хасково – Емилия Масларова.

  При вчерашната си обиколка из региона Йончева посети торовия завод в града – Неохим, след което се срещна с журналисти и симпатизанти пред градска библиотека „Пенньо Пенев“, където засегна темите за бедността, корупцията, енергетиката и селското стопанство.

  На срещатата Йончева посочи, че причината България да не е влязла в Шенгенското споразумение, което премахва граничния контрол на вътрешните граници на държавите в него, е голямата корупция в страната. За тази корупция, според Йончева, на практика е виновно правителството на Бойко Борисов, което е в основата на проблема. В последния доклад на Европейската Комисия, според водачът на листата за евроизборите на „БСП за България“ Елена Йончева, от февруари месец се казва следното – че „2/3-ти от сигналите за корупция при известни български политически лица не се разследват от съответните органи. Това е констатация на Европейската комисия“, допълни тя.

  Йончева констатира и фактът, че България е на първо място по бедност в Европейския съюз и този проблем само се задълбочава. Според доклада на Европейския съюз 40% от българите са на границата на бедността. Допълни, че всеки втори българин на възраст между 20 и 39 години заминава извън България заради бедност и корупция. Тенденцията за обезлюдяване на страната се задълбочава и това ако продължи, държавата ни ще се превърне в „демографска пустош“, което на езика на експертите означава, че 60% от територията на България ще има население от 10 човека на квадратен километър, тоест ние на практика изчезваме“, допъни Йончева.

  За енергетиката Йончева коментира, че България отново е извън Европейския съюз. „В момента кранчето на газта се държи от нашата южна съседка Турция. Борисов предаде Южен поток, който се превърна в турски поток, а Германия успя да устои и в момента се строи Северен поток 2“.

  За бъгарското село и селскостпанския сектор Елена Йончева коментира, че българските села са обезлюдени, че всяко 10-то българско село е без жители или с по-малко от 10 души – перспективата е трагична. В селата могат да бъдат вкарани парите от ервосубсидиите, но това не се прави. Йончева продължи, че „когато говорим за селското стопанстъво, съвсем целенасочено се унищожават малките и средните стопанства, които са в основота на всяко село за да има живот в него. Ще ви дам конкретен пример с европейските субсидии: За миналия програмен период 2014-2020 година Европа ни дава 7 милиарда и 400 милиона лева субсидии, но какво се случва – 70% от тези субсидии се вземат от по-малко от 100 стопанства, като имайте предвид, че в България има регистрирани около 90 хил. стопанства. Един много малък процент вземат 70% от тези субсидии и те отиват в едрото стопанство, в едрото земеделие. По този начин ние не можем да съживим българските села, а това зависи от правителството, което е на власт, от него зависи как тези субсидии да бъдат използвани за българското село, за неговото съживяване, за връщане на българите в България, за това да искат българските трудоспособни младежи да се върнат в селата, за да отглеждат плодове и зеленчуци, защото когато отидем в магазина се чудим, защо 80% от плодовете и зеленчуците не са български. Има причина да не са български и тя е, че 70% от субсидиите са разпределени на по-малко от 100 земеделски стопанства, при положение, че в България има регистрирани 90 хиляди стопанства.“

  След срещата пред градскта библиотека делегацията на социалистите посети зеленчуковия пазар в центъра на Димитровград, където се срещнаха и разговаряха с търговци и производители на теми за производството в селскостопанския сектор. Коментираха темата за изчезващата и намаляващата българска продукция от пазарите и в търговската мрежа. Продавачи очертаха като проблеми пред родното земеделие липсата на млада работна ръка, ниските европейски субсидии и недостигащите национални доплащания за производителите.
  По-късно през деня от 18:30 часа в зала „Гросето“ се организира среща на кандидата за евродепутат и заместник-председател на БСП Деница Златева със симпатизанти и поддръжници на партията.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Хороскоп за 03.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  03 юни 2020
  Последни новини