От х:

Днес в x:

50 от ВиК принудиха 30 да си платят. Преглед на печата

Тапа: 30 от 60 плащат, пише в челно заглавие на първа страница днес „Новинар юг”. Акцията на ВиК Хасково се оказала успешна – 25 мобилни групи от по двама души, или общо 50 служители, затапили 67 жилища и ги оставили на сухо. От тях 30 си платили задълженията. Дано на ВиК им излезе сметката.

Според управителя на водното дружество Петко Стойчев целта била да се преодолее порочната практика да не се плаща с месеци водата.

Правилно. Само дето първо трябва да се преодолее порочната практика (в повечето случаи – по вина на държавата) да не се плащат с месеци заплати. Защото инак работата избива на инквизиция.

Съдът съжали с 45 бона Масларова. Заглавие над главата. Това в контекста на горното е достатъчно красноречива илюстрация. ВиК вероятно би нарекло Масларова „коректен абонат”, тя едва ли дължи пари за вода. Иначе новината е, че съдът е намалил гаранцията на бившата социална министърка от 50 000 лева на 5 бона.

Забавени плащания изпариха инсулина, пише в акцента на втора страница в „Новинар юг”. Аптекарите затънали в дългове към банки и нямали пари да зареждат с животоспасяващи лекарства.

Хванаха краден джип на границата, спипаха друсана с хероин компания, задържаха крадец на 50 вафли – заглавия от криминалната страница.

У нас има прекалено много хора, които не желаят да се трудят, твърди синдикалистът Димитър Манолов от „Подкрепа” в интервю на 4 страница.

Ех, господин Манолов, у нас има прекалено много хора, които се трудят като луди, и въпреки това едва свързват двата края. Но това може би убягва от погледа на синдикалистите.

Мега спорт търси 5 бона за участие на световното, пише на спортната страница. 1650 лева били събрани на благотворителен коктейл в салона на Тойота.

Тишо Ройтерса посяга към приза на БгПресфото, пише на 12 страница. 15 фотографии на Тихомир Петков са номинирани за голямата награда на БгПресфото измежду 1485 снимки.

Тишо, стискаме палци. И да почерпиш!

Майка умираше. Удуших я да не се мъчи! Това казва пред съда 29-годишният димитровградчанин Георги Бойчев, цитиран в заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Цялата драма е описана на 4 страница.

Италианско БМВ издава канал за коли, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Джипът бил спипан на Капитан Андреево на излизане от страната. Проверка показала, че возилото е крадено и обявено за издирване.

След АГО ровят за мъртви души в кардиологията, пише в челния материал на втора страница. Агенти на министерството нахлуват в хасковската болница да търсят мними пациенти.

Здравната каса е неконституционна. Това твърди в интервю за вестника хасковският педиатър д-р Атанас Пейков.       

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини