От х:

Днес в x:

3 °C

Касата даде парите на лекарите. Те я дебнат пак

Всички лекари от 2-ра и 3-та поликлиника излязоха на протест

Здравната каса клекна и отблокира парите за общопрактикуващите лекари в региона. Очаква се от утре сумите за януари да бъдат надлежно преведени по сметките. Това не отмени днешната стачка на джипитата които както обещаха, заключиха кабинетите си от 12 до 13 часа.

Близо 30 общопрактикуващи и специалисти от ДКЦ 2 и 3 се излязоха пред стаите си в уречения час. На спешните пациенти бе обяснено че прегледи се правят само в спешния кабинет в трета поликлиника. Останалите трябваше да почакат.

Пациентите се връщаха...
....или бяха обслужвани в спешния кабинет при неотложна нужда

„Според националния рамков договор за 2010-та година, парите по каса трябва да се превеждат до 30 дни след изпълнение на дейностите. Когато ние нарушим нашия договор с Касата те ни удрят със солени глоби. Когато те нарушават клаузите, минава безнаказано“ каза д-р Валя Станчева зам-председател на регионалния съюз на Джипитата. „Според рамковия договор за доболничната помощ са предвидени около 300 млн лева за 2010-та година. Това е около 20% от цялото финансиране за здравеопазване в размер на над 1 млрд и 200 млн. В същото време джипитата изпълняват 80% от медицинските дейности в страната. Не можем да приемем, че точно за нас няма пари“ бе категоричен д-р Николай Колев.

Чакащите хора пред кабинетите се отнесоха с разбиране към протеста на лекарите

Джипитата се зарекоха че ще дебнат Касата още от първо число на следващия месец. Ако средствата за февруари не бъдат преведени до края на март, както е по договор, от първи април отново ще се затварят кабинети. „Накрая ще ни писне, ще скъсаме договорите с касата и ще заработим на частно“ обобщи секретарят на регионалната организация на джипитата д-р Лиляна Михайлова.

Г.Христов

Всички три ДКЦ-та в Хасково протестираха днес
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини