От х:

Днес в x:

Любители и майстори на пуската в съревнование в с. Ябълково

На 25 май 2024г. от 11.00ч. на центъра на село Ябълково ще се проведе Националния кулинарен фестивал "Празник на ябълковската пуска".

Събитието отново ще бъде атрактивна надпревара за най-добрите майстори на вкусния деликатес. Пуската е запазена марка на димитровградското село Ябълково.

Ще бъдат дадени награди и определени трите най-добри продукта в категориите за "Най-вкусна ябълковска пуска", "Най-вкусен бърсак" и "Най-вкусен бахур". Освен тях ще бъдат наградени и участниците за "Най-автентична рецепта за месно ястие", "Най-автентична рецепта за месен деликатес", "Най-добре аранжирано и впечатляващо плато с месни деликатеси", "Най-красиво аранжирана трапеза", "Най-атрактивно и впечатляващо украсена шатра", както и най-шеговито, интересно, оригинално и гръмко приканване към деликатесите и масата от участник в кулинарния конкурс.
Участие на фолклорни състави от общината и народната изпълнителка Елена Беделева ще се погрижат за доброто настроение на всички гости на най-вкусният традиционен празник.
Организатори на събитието са НЧ "Христо Ботев 1871" и община Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини